Skip to main content

lopott bankkártyaadatokkal visszaélés streamer pénzmosás 

A kártyás visszaélésekből származó pénz 20%-át tarthatják meg a bűnsegéd streamerek.

Többféle módszer is létezik a lopott bankkártyaadatokkal visszaélők számára az eltulajdonított pénz tisztára mosására.

hirdetés

Az egyik elterjedt trükk, hogy a bűnözők digitális Amazon ajándékkártyákat vásárolnak a lopott fizetési adatokkal, aktiválják azokat az amazonos felhasználói fiókjaikban, az ilyen módon a belső egyenlegeikre került pénzből pedig tárgyakat vesznek.

Persze nem a saját címeikre rendelik a holmikat, hanem fizetségért dolgozó bűnsegédeknél landolnak, akik apróhirdetéses portálokon továbbértékesítik azokat.

A Twitch gigantikus adatszivárgásának köszönhetően most jókora csalásra derült fény, a hírek szerint az elmúlt két év során török bűnözők a szolgáltatáson keresztül olyan 9,8 millió dollárt, bő 3 milliárd forintot moshattak tisztára.

Úgy működik a rendszer, hogy lopott kártyaadatokkal a Twitchen belüli borravaló adására használható Bits fizetőeszközt vásárolnak, majd 20% jutalékért cserébe velük együttműködni hajlandó streamereknek adományozzák a pénzt.

VÉGÜL A STREAMEREK KÉSZPÉNZBEN ÁTADJÁK A MARADÉK 80%-OT A CSALÓKNAK, MIUTÁN A TWITCH ÁTUTALTA A BANKSZÁMLÁIKRA A BORRAVALÓT.

A források szerint a pénzmosás ezen formája nem csak Törökországban van jelen, globális jelenségről beszélünk.

Az Amazon tulajdonában lévő szolgáltatás azt állítja, hogy folyamatosan próbálja szűrni a csalásokat, csak szeptemberben 150 török felhasználót függesztett fel a monetizációs eszközeivel való visszaélés miatt.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Kindel Media fotója a Pexels oldaláról

TOP 5