Skip to main content

NAV licit luxusautó árverés 

Elképesztő luxuskocsikról adott közzé képeket Varga Mihály pénzügyminiszter, írja a Világgazdaság.

A tárcavezető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) árverésére hívta fel a figyelmet közösségi oldalán, egyúttal pedig egy fontos eredményről is beszámol a gazdaság működését tekintve.

hirdetés

A tárcavezető bejegyzése szerint hamarosan olyan Lamborghini, Bentley és Porsche kocsik kerülnek kalapács alá, amelyeknek tulajdonosai több milliárd forintnyi áfát csaltak el.

Varga Mihály a nem mindennapi autók árverése kapcsán írt Facebook bejegyzésében egy fontos eredményről szólva megjegyzi:

„A gazdaságfehérítő intézkedésekkel az elmúlt években több mint 2000 milliárd forint többletbevételhez jutott a költségvetés. Ahogyan a gazdaságfehérítésből származó bevételeket, úgy az árverésekből befolyó összegeket is további adócsökkentésekre fordítjuk"

– írja posztjában.

Az ÁSZ elemzőinek összegzése szerint a bevezetett gazdaságfehérítő intézkedések 2014–2018 között mintegy 1400 milliárd forint többletbevételt eredményeztek a költségvetés számára, de emellett egyszerűsödött Magyarország adórendszere, csökkent az adóadminisztráció és javult az adóellenőrzések hatékonysága is.

Mindezek alapján eredményesek voltak az adózás területén bevezetett digitalizációs fejlesztések - teszi hozzá a Világgazdaság.

Arról, milyen autók vásárolhatók még meg az adóhatóságtól, az alábbi cikkben lehet tájékozódni:

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép forrása: Facebook

TOP 5