Skip to main content

popdID  fizetés arcszkennerrel 

Tíz évvel ezelőtt sem volt újdonság, ha némely filmben ahhoz, hogy bejusson a főszereplő valamely nagyon biztonságos területre, arcszkennert használt. Ma már ez a jelen.

Minden érintés vagy személyazonosító okmány, bankkártya nélkül is tudunk mondjuk banki tranzakciókat indítani, Kínában legalábbis biztosan – olvasható az InfoStarton

A távol-keleti országon kívül az Egyesült Államokban, Dániában, de még Nigériában is sok helyen lehet érintés nélkül vásárolni.

Egy amerikai startup vállalkozás,popdID például vendéglátóegységekkel partnerségben működtet egy szolgáltatást, ahol szó szerint egy szempillantás alatt fizethetnek a felhasználók.

A cég az éttermi fizetési rendszereken felül arcfelismerő kapunyitókat, jegyvásárló szoftvereket is forgalmaz.

Ehhez csak annyi szükséges, hogy készítsünk magunkról egy szelfit, amit fel kell tölteni a cég felhőjébe, majd hozzárendelni a bankkártyánkat, és máris legalább hetven étteremben, kávézóban fizethetünk az arcunkkal.

A popID egyik vezetője azt mondja, hogy az eljárás semmivel sem különbözik annál, amikor a telefonunkkal fizetünk, annyi csak, hogy másféleképpen azonosítjuk magunkat. 

A telefonjainkon is használunk arcfelismerési funkciót, portréinkkal van tele az internet, így nem hiszem, hogy épp ez a lépés akkora különbséget jelenthet az adataink biztonságában. Gyors, kényelmes és biztonságos, és nem baj, ha a mobil vagy a kártya otthon marad

– mondta a popID képviselője.

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: ELEVATE fotója a Pexels oldaláról

TOP 5