leggyakoribb keresőszavak 2020 

A Google nyilvánosságra hozta 2020-as keresési trendjeit, amelyekből kiderül, hogy mi érdekelte a világot és a magyar internetezőket idén. A top 10-es listák több mint 70 ország legnépszerűbb témáit fedik le többek között a popkultúra, sport, zene, politika és hírek terén.

A mindent maga mögé utasító koronavírus mellett Magyarországon az amerikai elnökválasztás, online oktatási platformok, a Mintaapák sorozat és palacsintareceptek szerepeltek idén a leggyakrabban a keresések között.

hirdetés

Míg a „koronavírus" a legnépszerűbb keresőszó volt világszerte, többen rákerestünk arra is például, hogy „miért covid-19-nek hívják?" és "miért fontos a mentális egészség?" jobban mint bármikor valaha. Kerestük emellett a kapcsolódást, egymás segítésének különböző módjait, például azt, hogy miként támogathatjuk a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók munkáját, vagy hogyan segíthetünk az ausztráliai tűzvész, a Bejrútot pusztító robbanás által sújtott embertársainkon.

MÉG AKKOR IS, AMIKOR OLY SOKAN OTTHON MARADTUNK, KERESTÜK ANNAK MÓDJÁT, HOGY KAPCSOLATBA LÉPJÜNK, TÁMOGASSUK ÉS JOBBAN MEGÉRTSÜK EGYMÁST.

- írják közleményben.

Az év eseményei mellett vagy azok ellenére, olyan dolgokra is rákerestünk, mint például: "miért álmodnak az emberek?" és "miért vörös a Mars?" Optimisták maradtunk és kreatívan töltöttük az időnket:

A „KOVÁSZOS KENYÉR RECEPTJE" MEGDÖNTÖTTE MINDEN KORÁBBI KERESÉSI REKORDJÁT

- hívja fel a figyelmet a közlemény.

A magyar listák

A magyar lista élén várható módon a Covid-19-hez kapcsolódó koronavírus kifejezés áll, ehhez kapcsolódóan a top 10-es listában szerepel a koronavírus-térkép, a Magyar Közlöny, illetve az online oktatást segítő Google Classroom és Redmenta alkalmazás is. A legfelkapottabb keresések második helyén az amerikai elnökválasztás szerepel.

leggyakoribb keresések 2020 

 Forrás: Google 

Sorozatok

A sorozatok közül a Mintaapák, a Bátrak Földje és a Mellékhatás voltak a legkeresettebbek, a filmek listája igen, de a leginkább keresett elektronikai eszközök keresései talán már kevesebb meglepetéssel szolgáltak:

leggyakoribb keresések 2020 sorozatok 

 Forrás: Google 

Sportesemények

A sporteseményeknél a Magyarország-Izland mérkőzés és a Kézilabda EB, a videójátékok közül pedig az Among Us és a Valorant érdekelték leginkább a magyar internetezőket. A recepteknél a palacsinta győzött. A könyvek között a Kisasszonyok, a 365 nap és a Vaják kerültek az élre:

leggyakoribb keresések 2020 sport 

Forrás: Google 

A vállalat felhívja a figyelmet arra is, hogy 70 ország népszerű kereséseibe nyerhető betekintés a Google.com/2020 oldalon.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu