Skip to main content

Big Cat Rescue állatkert Candy Crouser tigristámadás 

Tigris támadt egy idős önkéntesre, aki súlyosan megsebesült a Tigrisvilág című sorozatból ismert Carole Baskin floridai állatkertjében - írta meg a BBC hírportálja.

Ahogy a közleményől kiderül, miután benyúlt, hogy kinyissa az ajtót, a tigris "megragadta a karját és majdnem leszakította vállból".

hirdetés

A Big Cat Rescue állatkertjében a 69 éves Candy Crouser, a szervezet egyik önkéntese csütörtökön etetni készült Kimbát, a Guatemalából mentett hímet, közölte az állatvédő szervezet.

Crouser a szabályokkal ellentétben bedugta a kezét a rácsok közé. Az önkéntes, aki öt éve dolgozott a Big Cat Rescue-nak, az etetés előtt vette észre, hogy a "karám, ahová Kimbát zárták, messze esik a helytől, ahol általában etetni szokták".

Miután benyúlt, hogy kinyissa az ajtót, a tigris "megragadta a karját és majdnem leszakította vállból"

– olvasható a közleményben, ami Candy vallomását is kiemeli, aki azt mondta, nem gondolkodott, amikor a reteszhez nyúlt.

A közelben állók egy övvel és jegeléssel igyekeztek megmenteni a nő karját, a mentő húsz perc alatt megérkezett, és kórházba vitte Candyt.

A NŐ MINDVÉGIG MAGÁNÁL VOLT, ÉS AZT KÉRTE, HOGY KIMBÁNAK NE ESSEN BAJA AZ Ő HIBÁJÁBÓL. A KÖZLEMÉNY SZERINT HÁROM HELYEN TÖRT EL A KARJA ÉS A VÁLLA IS SÚLYOSAN MEGSÉRÜLT.

Óvatosságból a tigrist harminc napig karanténban tartják, de hozzátették, hogy "normálisan viselkedett, ahogy az élelem és a lehetőség a közelébe került".

A BALESET AZNAP TÖRTÉNT, AMIKOR AZ AMERIKAI KÉPVISELŐHÁZ TÖRVÉNYT FOGADOTT EL, AMELY MEGTILTANÁ A NAGYMACSKÁK MAGÁNTULAJDONBAN TARTÁSÁT ÉS KÖLYKEIK NEVELÉSÉT.

A tampai központú Big Cat Rescue több mint ötven egzotikus állat, a tigriseken kívül oroszlánok, hiúzok, szerválok lakhelye.

(MTI)

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5