szexrobotok nyugdíjasok magány 

Az emberiséget létében fenyegető mesterséges intelligencia és robotika megédesítheti az élet alkonyát.

Nancy Jecker a Washington Egyetem orvosi karának bioetika professzora szerint el kell jöjjön az idősek magányát enyhítő szexrobotok kora.

hirdetés

A szakemberNem szégyen: szexrobotok fogyatékkal élő időseknek” címmel publikált tanulmányt a Journal of Medical Ethics orvosetikai szaklapban.

Negatív sztereotípiáik élnek az emberekben az idősekről. Azt feltételezzük, hogy túl öregek a szexhez, vagy hogy ilyen érdeklődésük undorító vagy furcsa

– magyarázza Jecker.

Időseknek és fogyatékkal élőknek tervezett és gyártott szexrobotok megjelenése földindulás lenne a jelenlegi gyakorlathoz képest. A legfőbb ok, amiért szükség van rájuk, hogy tiszteletben tartsuk az emberi méltóságot és meghallgassuk azokat, akiknek a szexuális életét ellehetetleníti a fogyatékosság vagy az elszigeteltség.

A professzor kifejtette, hogy szerette volna a már létező szexrobotipar figyelmét próbálta felhívni a kiaknázatlan piacra.

Véleménye szerint a jelenlegi „barátnő személyiségű” szexrobotok nagyon kezdetlegesek és újratervezhetőek lennének egy szélesebb ügyfélkör számára – olyan időseknek, akiknek társaságra és fizikai kötődésre van szükségük.

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu