Skip to main content

 

Csungsan város ipari parkjában működik Kína vezető szexbaba gyártója, a WM Doll. Havonta 1500-2000 darabot állítanak elő ebből a szexuális segédeszköz típusból - írja az Asia Times.

Az is figyelemre méltó, hogy ennek mintegy 80 százaléka exportra készül.

hirdetés

Az eredetileg családi vállalkozásként indult cég bő egy évtizeddel ezelőtt próbababákat gyártott a ruházati cégek számára, mígnem üzletüket a jóval jövedelmezőbb szexbaba-gyártás irányába alakították át.

S hogy mi volt a váltás oka?

A cég tulajdonos-ügyvezetője azt nyilatkozta egy helyi lapnak:

ügyfeleik javasolták, hogy ha már babákat készítenek, érdemes lenne magukat kipróbálni annak felnőtt, korhatáros változatában is.

A gyár most 260 különböző arccal, 11 testtípussal gyárt babákat. Az egyes változatok ára - jüanról átszámítva - 890 dollártól az 1800 dollárig (240 ezer és 500 ezer forint között) terjed.

A legújabb fejlesztésű termékeket úgy készítik, hogy azok 37 fokos „testhőmérsékletet” tartsanak használat közben, és hangokat is kiadnak, állítólag a férfivásárlók nagy örömére.

De miért ekkora üzlet a szexbaba?

Ennek egyik, társadalmi metszetben értelmezhető oka a nemek közötti egyensúly eltolódása.

Egy felmérés szerint, Kínában 2020-ra 15 millióra nő azon 35 és 59 éves kor közötti férfiak száma, akik nem, vagy csak nagy nehézségek árán találnak magunknak feleséget. A kínai társadalomban ugyanis jelentősen eltolódott a nemek aránya a férfiak javára. Így napjainkban Kína - csakúgy mint India - azzal a nehézséggel néz szembe, hogy nincs elegendő nő az országban a férfiak számára. Ez pedig közvetett módon kihathat a társadalom reprodukciós képességére, demográfiai értelemben vett elöregedést vonva maga után.

Li Jin-he, kínai szociológus úgy véli, a szexbabák „szociális megoldásnak” tekintendők, azaz olyan alternatívának, amelyre sokakat valójában a kényszer visz rá.

Számos egyedülálló férfi Kínában soha nem fog feleséget találni magának

- állítja a szociológus, aki szerint annak is örülni kell, ha például egy szexrobot vagy virtuális szex, képes megoldani az ebből fakadó problémáknak legalább egy részét.

A kínai kutató azt is állítja, hogy a világ szexuális együttléteinek felét szexbabákkal, illetve szexrobotokkal töltjük majd 2050-re, és azok teljesen hétköznapi fogyasztási cikkekké válnak hamarosan.

"Megcsinálják a házimunkát, beszélgetnek és szexelni is lehet velül. És mindezt alig több mint 20 ezer jüanért" - mondja Jin-he, utalva arra, hogy szerinte a szexbabák után a szexrobotok is mind elterjedtebbé válhatnak (ez kb. 800 ezer forint).

Ugyanakkor azt is hozzátette: az új szexuális eszközök nemcsak egyszerűen innovációt jelenthetnek a mesterséges intelligencia korszakában. Az AIDS betegségének terjedését szem előtt tartva, intim biztonságot adhatnak használóiknak, illetve tulajdonosaiknak.

A kínai pár nélküli, gyakran „hátrahagyottaknak” hívott férfiak problémája már évek óta egyre sürgetőbben kiált megoldásért.

Többségük elsősorban vidéken, a nagyvárosoktól távol élő, olyan ember, aki nem tudott, vagy nem akart egy modern kínai metropoliszokba költözni, a mindinkább tudás- és technológiacentrikussá váló országban. Így ezek a férfiak nem tudtak házasságot kötni a városba már beköltözött nőkkel, hiszen azok nem szívesen költöztek volna el onnan, feladva ott kialakított életvitelüket.

Ez ugyanakkor maga után vonta az emberkereskedelemmel foglalkozó bűnözői csoportok megerősödését is. A jelentések szerint a magányos kínai férfiak egy része ezeken keresztül „vásárol” magának feleséget Vietnamból, illetve Kambodzsából.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás -  A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5