Skip to main content

 

A Geomiq nevű brit startup nemrég bejelentette, hogy 100 ezer és 111 ezer font (kb. 38-42 millió forint) közötti összeget fizetnek azoknak, akiknek az arcvonásait felhasználhatják robotok készítéséhez.

A Geomiq olyan jelölteket keres, akiknek barátságos és kedves arcuk van. A startup által kiválasztott arcok a tervek szerint világszerte több ezer roboton szerepelhetnek majd.

Hulladék Nélkül Gazdagabban

- A könyv ma akciósan, ide kattintva vásárolható meg! -

A cég egy blogbejegyzésben azt írta, hogy egy robotokat fejlesztő vállalat bízta meg őket ezzel a feladattal, és mivel a téma különösen érzékeny, ezért elfogadták, hogy arconként 100 és 111 ezer fontot fizetnek a kiválasztottaknak. 

A Geomiq nem kívánta megnevezni a megbízót, annyit azonban elismert, hogy magánvállalatról van szó, a robotokat pedig idős emberek számára készítik azért, hogy ne érezzék magukat magányosan. 

A startup azt is elárulta, hogy az első robotok 2020-ban jelenhetnek meg a piacon.

Az Interestingengineering.com azonban óvatosságra inti a jelentkezőket, hiszen a múltban gyakran fordult elő, hogy a nagyvállalatok trükkökhöz folyamodtak az információgyűjtésnél.

A Google alkalmazottai például az utcán leszólított emberektől akarták megvenni az arckinézetükhöz való jogot egy 5 dolláros ajándékutalványért cserébe, de a cégek hajléktalanoknál is gyakran próbálkoznak.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás -  A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5