Skip to main content

 

A Google olyan androidos alkalmazást mutatott be, amelyet kifejezetten Afrikának szánnak – írja többek között a Bloomberg.

A már létező rendszer új kiadása abban segíti a felhasználókat, hogy a vezeték nélküli nagysebességű adatkapcsolat gyenge minősége esetén is használhassák a világhálót, költségeiket alacsonyan tartva.

hirdetés

A Google-nél újra nekiveselkedtek annak, hogy az utolsó nagy piacok egyikét meghódítsák. Ehhez persze előtte az kell, hogy azok elérhetővé is váljanak a technológiai vállalatok számára. A Facebook már megvetette lábát a Szaharától délre fekvő térségben, de a Google is megpróbálja megragadni az ott kínálkozó lehetőségeket.

Száloptikát androidos telefonokkal

Ahogy az Origo egyik korábbi cikkében bemutatta, Afrika fejlődésének kulcsfontosságú eleme az, hogy a lakosság hozzáfér-e az elektromos áramhoz, és egészséges ütemben fejlődik-e, párhuzamosan az energiaszektorral, a telekommunikációs szektor is. Ezen lendíthet sokat az Afrikára fejlesztett alkalmazás.

A keresőóriás anyavállalata, az Alphabet, száloptikás kábelek lefektetésével könnyíti meg az internetre csatlakozást az elmaradottabb térségekben, ésolcsó androidos telefonokat szállít oda a felhasználóknak.Több más technológiai óriáshoz hasonlóan, a Google-nél is felismerték, ahhoz, hogy a feltörekvő piacokon megvethessék a lábukat, elébe kell menni az ezzel kapcsolatos feladatoknak.

A Szaharától délre fekvő országok ugyanis mind gyorsabb és olcsóbb internet-szolgáltatást igényelnek. Ezeket azonban sem az ottani hátterű vállalatok, sem pedig a már tevékenykedő nemzetközi cégek, mint például a Vodafone, nem képesek maradéktalanul kiszolgálni.

Új applikáció is jár a telefonhoz

A Google bejelentette, hogy Android Oreo Go edition változattal felszerelt, belépő szintű készülékekkel támogatja az ott élők világhálós csatlakozását. Ám nem csak az alapkészülékkel.

 

Android Oreo Go változatot szán az afrikai felhasználóknak az amerikai techcég, FORRÁS: GOOGLE

A techvállalatnál ugyanis egy a Go-nak egy speciális változatát telepítik a telefonokra. Ennek segítségével 40 százalékkal csökkenthető az adatforgalom a keresési eredmények megtekintésénél. Ráadásul a megoldással a korábbi keresések találataihoz offline módban is hozzáférhet a felhasználó.

Ezzel a megoldással a cég szerint egyszerre segítenek azon, hogy az adatkapcsolatok rendszerint igen drágák Afrikában, gyakran gyenge minőségűek, és a készülékek jelentős része pedig csak korlátozott tárhellyel bír, aminek az adattárolásnál van jelentősége.

A cég azt is közölte:

26 afrikai országban teszik elérhetővé az alkalmazást a szubszaharai régióban, és előre telepítik azt az Android Oreo eszközökre.

Ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, más feltörekvő piacokon, India, Brazília és Indonézia országaiban is elérhetővé teszik.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5