Skip to main content

 

Néha érdekes álláshirdetésekre lehet bukkanni az interneten, ez azonban minden eddigit felülmúl.

Mit kell tennie azért  24 ezer fontért, amit a munkáltató fizet egy évre a környezetvédő alkalmazottnak? Semmi mást, csak sünit, sünöket kell figyelnie, mindezt a suffolki Ipswichben, írja a nol.hu.

hirdetés

Környezetvédők körében ismert az a tény, hogy a sünök megélnek a városokban is, életterüket azonban jelentősen korlátozza a házakat, kerteket elválasztó kerítés, amibe beszorulhatnak, és ott elpusztulhatnak.

Az a tulajdonos, aki ismeri a problémát, a kerítések alján kisebb nyílásokat hagy, hogy az állatok élelmet keresve áthaladhassanak a portákon.

Ezt a közlekedési útvonalat kell a sünfelügyelőnek tulajdonképpen feltérképeznie és biztosítania, hogy a lakosság által kedvelt jószágok akadálymentesen közlekedhessenek, illetve figyelemmel kell lennie arra is, hogy az állatok ne ehessenek a szabadban elhelyezett patkánymérget vagy ne sérthessék meg magukat kint felejtett kerti szerszámok által.

Mint írja a nol.hu, a sünfelügyelőnek értenie kell a médiához is, hiszen annak kezelése is a munkakör része. Cél ugyanis a "süntudatos" közösségteremtés, felhívva a lakosság figyelmét arra, hol és hogyan kell számítani az egyébként éjszakai életmódot folytató állatok előfordulására.

Az állásra július 13-ig lehet jelentkezni.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5