Skip to main content

 

Kilencedik irodáját nyitotta meg, most épp Budapesten az a cég, melynek szolgáltatása révén jóval olcsóbban lehet pénzt küldeni külföldről haza, mint bankokon keresztül.

Végül is egyszerű az az ötlet, mely révén az egyre sikeresebb Transferwise névre keresztelt észt cég pár éve olcsóbbá tette a pénzküldést, megkönnyítve ezzel sok külföldön dolgozó magyar életét.

hirdetés

A cég létrehozott egy rendszert, melyben a pénz nem kerül átváltásra devizában, illetve maga a pénz sem "utazik" külföldről haza, hisz a rendszer feltételez egy olyan ellenpénzmozgást, mely a külföldre utalás fedezete, így a haza utalást feleslegessé teszi.

Például ha valaki Angliából akar Magyarországra utalni, de épp ekkor valaki Magyarországról Angliába, a két "követelés" kiolthatja egymást, így bárkinek felesleges lenne pénzt küldenie.

Ez az "átutalás" költségeit is jóval olcsóbbá teszi, mely akár a negyedére is csökkenhet.

A Wired ezt írta a szolgáltatásról: "Az okos technológia és az éles gondolkodás teljesen összezavarja a bankokat", a The Economist pedig így fogalmazott: "A Transferwise lefaragja a bankok által a nemzetközi utalásoknál felszámolt magas átutalási díjakat."

A "pénzküldés" feltételeiről ide kattintva lehet bővebben olvasni.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5