Skip to main content

 

Jövőre már több pénzt adhatnak ki internetes hirdetéseikre a cégek, mint a tévés reklámokra. Már ma is érezhetjük a változás hatását, ezért indulnak például maguktól a facebookos videók mostanában. De még számíthatunk hasonló trükkökre a jövőben.

Egyre inkább költenek internetes megjelenésükre a hirdetők. Az online tartalmak között sokszor már észre se vesszük, hogy melyik a hirdetés. És ez a trend nem állt le 2015-ben. A Google hirdetései után a Facebook dominálhat.

hirdetés

Maguktól indulnak a videók

Idéntől maguktól elindulnak a posztolt videók. Ezzel véget ért az a korszak, amikor szoftverekkel elrejthetjük a hirdetéseket. A tartalomba ágyazott reklámokkal rávettek minket a cégek, hogy meg is nézzük a hirdetéseiket.

Mivel a Facebookon hang nélkül indulnak el a hirdetések, a hirdetők egyre inkább megkapó videókat készítenek. Ezzel szerencsére egyre jobb és rövidebb reklámok is születhetnek. (Arról, hogy hogyan szabadulhatunk meg az irritáló videóktól, ide kattintva lehet olvasni.)

Persze nem mi, hanem a Facebook járhat a legjobban az automatikusan induló videókkal. A várakozások szerint 1-2 milliárd dolláros éves bevételt is köszönhet majd ennek a közösségi oldal. Összehasonlításképp 12,5 milliárd bevételt értek el 2014-ben, ezt 40 százalékkal múlhatják felül az idén.

Jövőre valószínűleg egyre több hasonló reklámmal találkozhatunk, ráadásul nemcsak a Facebookon, de az Instagramon, a Twitteren és más internetes oldalon is. 2016-ban tehát el fognak lepni minket a hirdetések, és nem mondhatjuk, hogy nem figyelmeztetett minket a Quartz

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5