Skip to main content

 

Jövőre indítja el új funkcióját a Google, ami alapjaiban változtathatja meg a mobilböngészést. És persze a Facebooknak is keresztbe tesz.

A Google hamarosan saját megoldással válaszol a Facebook Instant Articles funkciójára - méghozzá nem is akármilyennel. A keresőcég jövőre tervezi elindítani az úgynevezett AMP Projectet, ez mobilról gyorsított elérést biztosít bizonyos weblapokhoz.

hirdetés

A technológia egy új HTML formátumra épül, ezen keresztül a webfejlesztők könnyed, gyorsan betölthető mobilos változatokat hozhatnak létre oldalaikhoz.

A "gyorsított" mobilos változat egyedi megjelenéssel rendelkezik majd, képekkel és videókkal egyaránt tele lehet pakolni, és a reklámokkal is kiválóan együttműködik.

Az AMP jövő év elején fog elindulni, célja pedig egyértelműen az, hogy minél több időt töltsünk a Google-keresőben: az itt kiadott találatok lesznek megnyithatók a gyorsított módszerrel.

A rendszer iránt már most több nagy hírlap érdeklődött, köztük a New York Times és a Washington Post.

Azt olvassuk, ami érdekel

A Google megoldása nem teljesen újkeletű: az egyelőre bukásként aposztrofált Instant Articles mellett az Apple is indított hasonló megoldást, az Apple News nevű saját applikáció formájában.

Egyelőre mindkét lehetőség csak az Egyesült Államokban érhető el, így kérdéses, hogy ha a Google AMP projektje jövőre el is startol, ez mikor lesz érezhető Magyarországon.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Nyitókép: Így néznek ki majd a gyorsított weboldalak, forrás: Origo

TOP 5