Skip to main content

 

Egy minnesotai húsfeldolgozó üzemben készült egy rejtett kamerás felvétel, ami a szerdai posztolása óta borzolja a kedélyeket az interneten.

A videón részletesen láthatók azok a szörnyű körülmények, amikkel az üzem működik: a remegő, sokszor járóképtelen állatokat kirángatják a tartóhelyiségükből, ütik-verik őket, egy futószalagon, sorozatban ölik le.

hirdetés

Ez még hasonlítana is egy átlagos disznóvágáshoz, de a videó bedurvul. A munkások véres törölközőkkel dobálják egymást, a disznók gennyes sebeit nyomkodják, illetve nézik, ahogy a döglött állatokból szivárog a fekália a futószalagon. Azon viccelődnek, hogy ha látná őket az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériuma, azaz az USDA látná, hogy mi zajlik itt, valószínűleg bezáratná a Quality Pork Processors nevű üzemet.

A videó tényleg elég durva, csak olyanoknak ajánlott, akik fel vannak készülve az ipari állatirtás látványára:

A Quality Pork Processors kizárólagos szállítója a Spam nevű löncshús gyártójának, a Hormel nevű cégnek. A Hormel több milliárd dolláros forgalmat bonyolít le évente.

A videót a Compassion Over Killing („Együttérző mészárlás”) nevű állatvédő csoport egyik tagja készítette. Az állatvédők egy többórás anyagot adtak le a minisztériumnak, ami reagált is  a látottakra: Adam Tarr szóvivő szerint ha egy vizsgálat során látják a felvételeken szereplő eseményeket, azonnal bezáratják az üzemet, írja a Huffington Post.

A Quality Pork Processors állítólag a videó megjelenése óta már két munkatársa ellen is fegyelmi eljárást indított. A cég szóvivője szerint a videó torzít, és valójában az állatokat az előírásoknak megfelelően dolgozták fel. Állítása szerint több száz ember dolgozik az üzemben annak érdekében, hogy az elkészült termék semmilyen formában ne fertőződjön meg. Az állatvédők szerint a videón látottak magukért beszélnek.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

 

TOP 5