Horvátország lezárta szerbiai határait, mert szerda reggel óta már 11 ezer menekült érkezett az országba. Szlovénia jelenleg egyetlen Zágrábból érkező személyvonatot sem fogad.

Eközben Baranyában mintegy 500 határsértőt fogtak el a rendőrök, akik a zöldhatáron érkeztek Magyarországra. Ellenük eljárás indult. Arról eddig nem szóltak a hírek, hogy éjszaka hány migráns léphette át sikeresen a zöldhatárt.

hirdetés

Már 600 katona van a horvát határon

Sajtótájékoztatón nagyfokú szervezettségről beszélt Bakondi, aki szerint ezt bizonyítja az is, hogy buszokkal viszik a menekülteket a horvát határhoz.

A főtanácsadó elmondta: már az éjszaka megkezdődött a határzár építése, 600 katona tartózkodik a térségben, pénteken még további 500, a hétvégéig pedig még 700 katonát veszényelnek a horvát határhoz. A tervek szerint pénteken

41 kilométer kerítéssel akarnak elkészülni. 

Nem egybefüggő a kerítés

Kérdésre válaszolva Bakondi György elmondta: a 41 kilométeres kerítés nem egybefüggő, hiszen a magyar–horvát határon sok az olyan terület, ahol erre nincs szükség. 

Nem biztos, hogy 30 napig zárva lesz a határ

Kovács Zoltán megerősítette: nem biztos, hogy 30 napig zárva lesz a röszkei határátkelő. A helyzetet folyamatosan figyelik, a szerb hatóságokkal is tárgyalnak, de a határ megnyitását Orbán Viktor miniszterelnök rendelheti el. Az biztos, hogy a határátkelő csak akkor nyílik meg, ha a szerbek garanciát vállalnak arra, hogy nem ismétlődik meg a korábbi helyzet.

Az Origo tudósítói ott vannak, ahol az események történnek, kövesse velük a fejleményeket percről percre!

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu