Skip to main content

Nem is akartuk elhinni, de kipróbáltuk és igazoljuk: ez az ingyenes alkalmazás egy pillanat alatt megold minden matematikai egyenletet, utána pedig le is vezeti a megoldást.

Az iPhone-ra és Windows Phone-ra letölthető PhotoMath nagy segítség lehet a tanulásban, a matek tanárok viszont nem biztos, hogy örülnek neki.

hirdetés

A PhotoMath alkalmazást azzal hirdetik, hogy egy pillanat alatt megold bármilyen matematikai feladatot, csak azzal, hogy a képlet elé tartjuk a telefont. Ezt azért nehéz elhinni, ezért kipróbáltuk. Nos, nem tudjuk cáfolni a híresztelést: az iPhone-ra és iPadre, valamint Windows Phone-ra is ingyen letölthető app tényleg képes erre.

A letöltés után figyelmeztet arra, hogy a kézírást nem ismeri fel, de a tankönyvekben olvasható, a papírrra kinyomtatott és a képernyőn látható egyenleteket tényleg csuklóból megoldja. Csak meg kell nyitni az appot, a képlet elé tartani a telefont, amely egy-két mésodperc alatt felismeri és megoldja a feladatot. Ami ennél is jobb, hogy az eredmény alatt megjelenő Steps lehetőségre kattintva részletesen le is vezeti a megoldást, ahogy azt matek órán is szokták gyakorolni. Utóbbi lehetőség miatt tehát nem csak arra jó a szolgáltatás, hogy könnyedén megoldható legyen a házi feladat, hanem arra is, hogy megértsük a megoldásig vezető folyamatot.

Az persze más kérdés, hogy a matek tanárok így is örülnének-e az alkalmazás használatának. Talán több szöveges feladatot adnának, mint korábban. A fejlesztők ígérete szerint hamarosan érkezik az androidos változat is

Ha videón is szeretné megtekinteni, hogy számol az okostelefon, kattintson ide.

Forrás

Fotó: PhotoPay

TOP 5