Skip to main content

A nátrium-hidrogénkarbonátot, ismertebb nevén a szódabikarbónát már évtizedek óta használják mindenféle “savas” egészségügyi probléma kezelésére. Természetesen a kérdés továbbra is az, van-e bizonyíték arra vonatkozóan, miszerint a szódabikarbóna véd a rák, vagy bármilyen más krónikus betegség ellen.

A kérdés megválaszolásában sokat segíthet nekünk az, ha visszarévedünk azokba az időkbe, amikor még természetes gyógymódokat alkalmaztak. 1924-ben pl. Dr. Volney S. Cheney elmagyarázta a szakmának a nátrium-hidrogénkarbonáttal kapcsolatos tapasztalatait, illetve megállapította, hogy mind a megfázás, mind az influenza kezelhető vele. Észrevételei valóban figyelemre méltóak.

“1918-ban és 1919-ben, míg dúlt az influenza, arra figyeltem fel, hogy aki alaposan lúgosította magát szódabikarbónával, nem kapta el a betegséget, vagy ha mégis, enyhe lefolyásra számíthatott.

A nátrium-hidrogénkarbonátot még ma is használják, leginkább a vizelet savtalanítására. Segít a veséknek uis a húgysavtól való megszabadulásban, ezért a gyakorlatban az orvosok a köszvény és a vesekő megelőzésére is használják, míg a sportolók állóképességük javítására. Azok a sejtek, amelyek elegendő bikarbonátot kapnak, több energiát fogyasztanak el, mint a többi sejt – így jobban tudják szállítani a glükózt és laktátot.

A szódabikarbóna segít a rákos betegek gyógyításában is?

Dr. Mark Pagel a National Institutes of Health-től 2 millió dolláros támogatást kapott, hogy a “University of Arizona Cancer Centerben” tanulmányozza a szódabikarbóna hatékonyságát a mellrák elleni küzdelemben.

A pénzt korábbi rákkutatási eredményei fényében kapta, hiszen korábban Dr. Robert J. Gilles és munkatársai egereken már sikeresen bizonyították a szódabikarbónás kezelés hatékonyságát: csupán azzal, hogy lúgosították a rákos daganatok környékét.

Ezek a kísérletek azt mutatták, hogy a nátrium-hidrogénkarbonát növeli a tumor pH-ját, gátolja a spontán metasztázisokat és csökkenti a nyirokcsomó-érintettséget mellrákos egerekben. 

A szódabikarbónáról korábban már kimutatták, hogy elnyomja a rosszindulatú folyamatokat; kezeli a sav-lúg egyensúlyt a szervezetben azáltal, hogy kiegyenlíti a sejtek és szövetek pH értékét és növeli a sejtek elektromos töltését.

Az oxigénellátás növelésével a szódabikarbóna megakadályozza a sejtek rákos elváltozásait és a rosszindulatú sejteket egészséges állapotukba vezeti vissza. A szódabikarbóna nagyon ajánlott a fizikailag már legyengült rákos betegeknek is. Néhány napos nátrium-hidrogénkarbonátos kezelés után az izomsejtek máris jobban teljesítenek.

A szódabikarbóna hogyan akadályozza meg a sejtkárosodást?

A belső folyadékok pH-értéke meghatározóan hat a szervezet egészének állapotára. A krónikusan túlzott savasság “szétmarja” a szöveteket, és ha ez az állapot ellenőrizetlenül marad, minden sejtszintű tevékenységet és funkciót megzavar. Más szóval: a túlzott savasság megzavarja magát az életfunkciókat. Ez az egyik kiváltó oka magának a ráknak.

A szervezet minden egyes sejtje oxigént igényel ahhoz, hogy életfunkcióit optimálisan legyen képes ellátni. Minél alacsonyabb a pH, annál kevesebb oxigén áll a sejtek rendelkezésére. Amikor a savas eső megváltoztatja a tavak habitusát, a halak gyakran megfulladnak, mert a tó leköti az összes oxigént. Az oxigén ott van, de már nem áll rendelkezésre. A tavak oxigéntartalmának növelésével a tó élővilága újra növekedni kezd.

A “lúgos” közeg hogyan segít abban, hogy megakadályozzuk a betegség kialakulását?

A szódabikarbóna segítségével könnyen elérhető a kívánt lúgos állapot. Lényegében a szódabikarbónát “természetes gyógyszernek” is nevezhetjük, hisz ha a szervezet pH-ja az “elfogadható” tartomány alá megy, a betegségre hajlamosak lehetünk.

A népi hagyomány szerint a szódabikarbóna nagyon jó savlekötő és puffadás gátló, régóta használják ízületi gyulladás, emésztési zavarok, gyomorégés és fertőzések leküzdésére. A legújabb kutatások viszont azt mutatják, hogy a szódabikarbóna sokkal több ennél.

Források:

http://drsircus.com

http://digitaljournal.com

Forrás

TOP 5