Skip to main content

Egy baloldali szakszervezet, Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT), egyéni módot választott Sevillában az iskolakezdő szegény gyerekek megsegítésére.

Akciójuk eddig teljes sikerrel járt. 200 aktivista ment be a Carrefour francia tulajdonú áruházlánc egyik hypermarketjébe és tíz bevásárlókocsit pakoltak tele füzetekkel, íróeszközökkel, egyéb iskolakezdéshez szükséges holmikkal. Az üzletből fizetés nélkül távoztak.

A biztonsági őr nem avatkozott közbe, a kihívott rendőrség (talán nem véletlen),  olyan későn érkezett, hogy csak az aktivisták kocsijának üres parkolóhelyét tudták szemrevételezni.
A SAT közleményében tájékoztatta a médiákat, hogy az iskolaszereket a környező andalúz falvakban fogják szétosztani a rászoruló gyerekek közt.

„Az akció oka, hogy kezdődik a tanév, és sok szülőnek nincs pénze iskolafelszerelésekre. Ez tüntetés a helyi önkormányzat és a kormány ellen” – nyilatkozta Diego Canamero szakszervezeti szóvivő.

Ez a szakszervezet tavaly hasonló akciót szervezett, de akkor élelmiszert rekviráltak a szegények részére. Tettüket a régióban kialakult, a spanyolországi átlagot (26,26%)  meghaladó munkanélküliséggel (35,8%), és az emberek elszegényedésével indokolták.

Forrás: elmundo.es

Forrás: http://www.costadelsolmagazin.com/content/rablassal-segitik-szegeny-gyerekek-iskolakezdeset-sevillaban

TOP 5