Skip to main content

A kisfilmben szereplő kis földönkívüli, hiába magyarázzák neki, nem igen érti, mi is a kormány, kik a politikusok, egyáltalán hogy épülhet fel egy olyan rendszer, mely elnyom, adóztat minket, pénzünket pedig háborúkra, és más hasonló negatív dolgokra költi, ugyanakkor lop, csal, hazudik, stb.

Bár minden emberi közösség, társadalom a logika szabályaira figyelemmel próbál élni, és fejlődni, a rövid videó szerint azonban pont ez nem történik meg sehol sem a Földön. Az ember öl, pusztít, mára már a bolygót is szinte teljesen felélte, azaz fenntarthatatlan rendszereket alkot. Mindezt politikusaink vezetésével.

Ugyanakkor a látszat az, - ahogy el is hangzik a kisfilmben -, hogy mi magunk vagyunk a politikusaink főnökei, vagyis teljesen elfogadjuk vezetőink döntéseit, hisz mi irányítjuk őket, és nem fordítva. Vagyis a teljességgel illogikus dolgokat abszolút logikusként fogadunk el. Mindezt dalolva, önként, egységben gondolkodva. 

Hogy milyen logikus és illogikus fogalmak, meghatározások hangzanak el még a filmben, azt érdemes személyesen megtekinteni. Élvezetes kérdés-felelet sor a párbeszéd, melynek kapcsán egyet mi is érdemesnek tartunk kiemelni. A kormányzatok nem szörnyetegek.

Annál inkább hazugok, csalók és tolvajok, korruptak, nem bölcsek, hatalomra éhesek, a közzel nem, csak magukkal törődők, stb. De nem szörnyetegek. Végülis tényleg nem azok. Ugye? 

A film itt érhető el: 

Béer

TOP 5