Skip to main content

Az állami cégeknél a 2012-es évre vonatkozó jutalom és prémium kifizetéseket listáját az RTL Klub kérte ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, az Átlátszó.hu blogja pedig közzétette a teljes listát.

A polgármestereket és az önkormányzati cégek vezetőit is lekörözték az állami cégek vezető beosztású munkatársai, mivel nekik összesen több mint 2 milliárd forint prémiumot és jutalmat számoltak ki a 2012-es évre. Az állami cégeknél a 2012-es évre vonatkozó jutalom és prémium kifizetéseket listáját az RTL Klub kérte ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, az Átlátszó.hu blogja pedig közzétette a teljes listát.

(Noha több állami cégvezető már fel is vett a tavalyi munkája után járó prémiumelőleget, könnyen lehet, hogy erről - sőt a teljes összegről - le kell mondaniuk, mivel a kormány leállította a jutalomosztást - írta pénteken a Népszava.)

A 2012. évre összesen 2,2 milliárd forint prémiumot állapítottak meg a listában található 31 állami vállalat vezető beosztásban lévő munkatársainak. A legjobban a liberalizált piacra kilépő Magyar Posta vezetői jártak, itt közel 540 millió forint kerül kifizetésre a 150 vezetőnek. Utánuk a MÁV-csoport (455 millió, 209 vezető) és a Szerencsejáték Zrt. következik (425 millió forint, 63 vezető) - olvasható a blogon. A teljes listát itt találja!

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20130218_Milliardos_jutalom_az_allami_cegvezetokne#utm_source=hvg_daily&

Kép forrás: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/millios-jutalmak-az-allami-fejeseknek-2113785

TOP 5