Skip to main content

A Public Eye Awards „elismerő” díjat az a vállalat nyeri el, amelyik a legtisztességtelenebbül bánik a környezettel vagy a társadalommal. Az idei jelöltek heten vannak, mint a gonoszok: Alstom, Coal India, G4S, Goldman Sachs, Lonmin, Repower, Shell. SZAVAZZ!

A davosi Világgazdasági Fórum már szinte tradicionális színhelyévé vált a kapitalista rendszer, a hatalmilag túlterjeszkedett vállalatok, a társadalmi igazságtalanságok elleni véleménykifejtésnek. Tavaly találkozhattunk az ukrán Femen mozgalom „képviselőivel”, akik a bent tárgyaló delegációt hibáztatták a világban jelen levő szegénységért.

Jelen voltak természetesen az Occupy mozgalom aktivistái is, akik a megszokott sátrak helyett, kihasználva a nagy mennyiségű hó adta lehetőségeket, iglukat építettek. Nem csoda tehát, hogy 2000 óta ezen a helyszínen kerül átadásra a a Berne Declaration és a Greenpeace által szervezett díj, a Public Eye Awards átadása.

Az „elismerő” díjat az a vállalat nyeri el, amely a legtisztességtelenebbül bánik a környezettel vagy a társadalommal. A jelölteket a szervezők nevezik meg, és az internetes szavazók ítélik oda végül a győztesnek járó díjat.

A tavalyi győztes a Vale multinacionális bányatársaság lett, mely a második legnagyobb bányászattal foglalkozó vállalat a világon. A Vale részt vett a Belo Monte gát építésében is, amely monstrum felhúzása miatt 40 ezer amazonasi őslakos volt kénytelen elhagyni a lakóhelyét. A Public Eye Awards „dicsőségfalán” megtalálhatóak még olyan logók is, mint a Walt Disney, a Shell, vagy akár a Wal-Mart.

Az idei jelöltek heten vannak, mint a gonoszok.            Vegye őket szemügyre közelebbről,        és            szavazzon >>>

Forrás: http://www.greenfo.hu/hirek/2013/01/14/szavazz-a-vilag-legfelelotlenebb-vallalatara

TOP 5