Skip to main content

Total01 kiserletezoskep_DVL2011. november 23-24. között gondolkodás-, értékrendváltás és cselekvés jegyében tartották a Magyar "Fenntarthatósági Csúcs" II. konferenciát. 
A konferencia a hazai szereplők jelentős csoportját hívta össze, hogy szembesüljenek a tudatos nevelés előnyeivel, az oktatási tartalmak valamint a környezettudatosságra való nevelés fontosságával valamint előzőek kapcsán cselekvésre szólítsa fel őket. Fő témája: mit tesz, és mit tehet minden egyes ember azért, hogy egyéni, családi, nemzeti és globális szinten megváltozzanak a folyamatok. A nemzeti "Fenntarthatósági Csúcs" fontos küldetése a konferencián megalapozott irányvonal megőrzése illetve a széles nyilvánosság felé történő közvetítése. Ezáltal a társadalom szereplői felelősségérzetének erősítése, a jó példák mintaként való közvetítése, az üzleti érdekek és a fenntarthatóság szempontjainak figyelembevételével.

 

A konferencia keretében az edukációs programok mellett, a civil szervezeteket is hangsúlyos szerepet kapnak. Az eseményen kiállítóként vett részt az ismeretterjesztő Da Vinci Learning TV-csatorna, az Edupress - Magyar Oktatási Hírügynökség és a Felelős Szülők Iskolája is. A kiállítók egybehangzó célja, a tudatos nevelés illetve az oktatási tartalmak előtérbe kerülése.

Az Edupress Tudáspróba ismeretterjesztő portál, szakmai és média partnerek összefogásával pályázatok, tudományos kérdőívek segítségével szeretné felhívni a szülők és pedagógusok figyelmét arra, hogy már a gyermeknevelés kezdetén a környezettudatosságra neveljék a legfiatalabb generációt.

A napokban kiírt Kúúúka - Mentsük meg a Földet! szabad technikás pályázat, az óvodáskorú gyermekeket és nevelőiket is arra ösztönzi, hogy beszéljenek a szelektív hulladékgyűjtésről illetve a környezetünk értékeiről. A pályázat mindamellett, hogy a legszuperebb kukákat keresi, rendhagyó zöld tanórával egybekötött bábműsorral és filmvetítéssel keresi fel a jelentkező intézményeket.

A díjnyertes alkotásokat december 10.-ig várják, a fődíj pedig nem más, mint egy utazás a kukásautó volánjánál a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. jóvoltából. Emellett a legszerencsésebb pályázók lehetőséget kapnak a Mikulásgyár meglátogatására is.

A Da Vinci Learning TV-csatorna műsorkínálatában megtalálható hétköznapi tudományokról szóló műsorok, minden korosztály számára nagyszerű időtöltést biztosítanak.

A csatorna által elindított oktatási program ingyenes és bárki számára elérhető a www.edupress.hu/tudasproba weboldalon keresztül.

A kiállítók és a konferencia közös célja, hogy közösen is megfogalmazzák azokat az értékeket illetve értékrendváltást, amely által fenntarthatóvá válhat saját környezetünk, és amelyek segítségével még generációkon keresztül megőrizhetjük földünk értékeit.

TOP 5