Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Egy szupermarketben az önkiszolgáló pénztárgépek felszámolását sokan pozitívan fogadták, annak ellenére, hogy a döntés mögött valójában lehangoló ok állt. 

Az ausztráliai Brisbane délnyugati részén található IGA Greenslopes bezárja a vevők által működtetett fizetőgépeket a hagyományos, személyzettel ellátott pénztárak javára, írja Daily Mail.

hirdetés

A lépés sokak körében elismerést váltott ki, legfőképpen az elégedetlen vásárlóknak tetszett a visszatérés a régi módszerekhez.

„Nagyszerű. Utálom az önkiszolgáló helyeket” - írta az egyikük, míg egy másik vevő így fogalmazoztt: 'Személyes érzés, hogy egy ember szolgál ki, nem pedig egy gép”.

Más lehet a valódi ok

De az áruház tulajdonosai vélhetően nem ezen okból hozták meg a döntést. Azért vezették be az intézkedést, mert a bolti lopások száma hatalmas mértékben megugrott - számolt be errőla news.com.au.

Gary Mortimer kiskereskedelmi szakértő a döntéssel kapcsolatban kiemelte. Ausztráliában a bolti lopások évente mintegy 9 milliárd dollárba kerülnek a kiskereskedőknek, és ennek nagy részét a megélhetési válság okozza.

„Minden bizonnyal összefüggés van a megélhetési válság és a kiskereskedelmi üzletekben elkövetett lopások növekedése között, legyen szó szupermarketekről, szórakoztató elektronikai cikkekről vagy diszkont áruházakról - ez mindenütt előfordul” - mondta a szakértő.

A szupermarketek az elmúlt hónapokban számos új biztonsági intézkedést vezettek be, többek között biztonsági kamerákat és automata kapukat kezdtek el alkalmazni a bolti lopások csökkentése céljából.

Ez a technológia azonban gyakran túl drága a kisebb, független üzletek számára. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Egy üzletláncban az ember leváltotta az önkiszolgáló pénztárakat

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Tung Lam képe a Pixabay -en.

TOP 5