Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Freepik)

Az Angliában működő Booths üzletlánc megszüntette az önkiszolgáló pénztárak többségét a boltjaiban, így visszaállt a régi rend. 

Bár a világon egyre inkább az önkiszolgáló egységeket alkalmazzák, az 1847-ben alapított Booths vezetősége úgy döntött, hogy ismét emberek fogják végezni a számlázást a pénztáraknál, írja a BBC.

hirdetés

Nigel Murray igazgató szerint az automata lassú, megbízhatatlan, illetve személytelen, ez pedig rontja az üzletlánc hírnevét, így büszkék arra, hogy a vevőket ismét emberek fogják kiszolgálni a mesterséges intelligencia helyett.

Az igazgató még hozzátette, a vevők igénylik a személyzet jelenlétét, legyen kivel beszélgetni, hisz a vásárlás sokszor unalmas, illetve a vásárlóknak lehetnek kérdéseik is, amire választ várnak, azaz a kiszolgálás akkor optimális, ha ezt az ember biztosítja.

Természetesen akadt ellenvélemény is a vevők soraiból, volt, aki úgy foglalt állást a kérdésben, hogy az önkiszolgáló egység gyorsabb, mint a „régi“ pénztár, hisz ott gyakori a kígyózó sorok látványa. 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

10 állás, amit már a mesterséges intelligencia tölt be az ember helyett

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Freepik

TOP 5