Skip to main content

 

Igazán könnyűnek tűnik a favágás azzal az elmés szerkezettel, melynek működéséről videó is készült, és két éve került fel a világhálóra.

Egy ukrán férfi "találta" fel azt az eszközt, mellyel igazán könnyűnek, szinte gyerekjátéknak tűnik a tűzifa felaprítása. Legalábbis ez látszik azon a videón, mely a munkafolyamatot bemutatja.

hirdetés

Sajnos a videó alatt nincs leírás, milyen fát lehet ezzel a módszerrel eredményesen felvágni, és milyet nem, pedig ezt jó volna tudni, hiszen a fa tüzelése, és ennek előtte a felaprítása, valamint a kiszárítása, mint írtunk róla már korábban, nem is olyan egyszerű, noha az optimális égéshez és hőleadáshoz mindez elengedhetetlen feltétel.

Marad tehát a hazai kísérletezgetés, már ha a kisfilm megtekintése után lesz olyan kísérletezgető kedvű honpolgár, aki alkot egy hasonló "favágó gépet", és ad arról valamiféle leírást. Addig is marad a találgatás, illetve ha valaki ismer ugyanilyen elven működő gépet vagy annak a működését, ne habozzon, alább írja meg észrevételeit kommentben, hadd hasznosítsuk a tudást.

Mindenesetre azt pozitívumként könyveljük el, hogy áramot a "gépezet" nem használ fel a művelethez, ezért valóban környezetbarátnak tekinthető...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: maga a videó

Kép

 

TOP 5