Skip to main content

 

Hogyan kell hatékonyan égetni a fát, vagy rakétakályhát építeni? Ehhez ad segítséget az Ökológiai Intézet legújabb kisfilmje.

Nem is gondolnánk, de naponta több ezren keresnek rá az interneten a fa hatékony égetésére, illetve a különböző kályhatípusokra, így pl. a rakétakályhára. Ugyan számos leírás látható, hogy húzható fel e kályha, mégis, ha belefogunk a részletek tanulmányozásába, rájöhetünk, valójában kevés az érdemi, a hasznos információ.

hirdetés

Ezen a problémán kíván segíteni az Ökológiai Intézet alább elérhető filmjével, amikor összehasonlítja a különböző kályhatípusokat. (Emellett a filmben arról is hasznos információkat kaphatunk, hogyan is kell a tüzifát tárolni, és hogyan kell vele tüzelni, mely fafajták a legjobbak, mit vegyünk és mit nem.)

A szerzők magukról így írnak:

"A fa hatékony tüzelése alapvető érdeke mindenkinek. A jó gazda nem pazarol és bölcsen sáfárkodik erőforrásaival. A rakétákályha építésének fortélyait már sok embernek adtuk át képzéseinken, reméljük sokan élnek majd a ökologikus gondolkodás eme vívmányával."

A rakétakályháról a 21. pertől láthatunk képsorokat, illetve hallhatunk leírást a szerkezetről. 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: maga videó

TOP 5