Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Több, mint érdekes kijelentés hangzott el nem is oly rég a COP28 elnökétől, írja az Index. 

Szultan al-Dzsaber november 21-én, a She Changes Climate c. rendezvényen arról beszélt, hogy a klímaváltozás elleni küzdelemben a 1.5 Celsius-fokos csökkentés eléréséhez nincs szükség a fosszilis tüzelőanyag kivezetésére.

hirdetés

Szerinte nincs olyan tudományos bizonyíték vagy forgatókönyv, mely révén elérhető lenne a csökkenés, és így egy lépés lenne tehető a fenntarthatóság irányába, írjaThe Guardian, bár a lap kérésére válaszolva elmondta még azt is, hogy a fosszilis tüzelőanyagok fokozatos kivezetése a gazdaságból elkerülhetetlen és elengedhetetlen lépés.

Olyan lépés azonban, melyhez komolyan és pragmatikusan kell viszonyulni, azaz ha ezt a kérdést nem megfelelően kezeli az ember, visszatérhet a „barlangi korszakba“.

Az Egyesült Arab Emírségek állami olajcégének a vezetője kifejtette még azt is, hogy nem ismert bizonyíthatóan hatásos megoldás a globális felmelegedés elleni küzdelemben, még ha ennek az ellenkezőjét állítja is a tudóstársadalom.

Szultan al-Dzsaber kijelentései nagy megdöbbenést keltettek az egész világon.

Az ENSZ által szervezett, nov. 30 és dec. 12 között megtartott dubaji klímacsúcson azonban 118 ország értett egyet abban, hogy 2030-ra meg kell háromszorozni a zöldenergia termelést, hogy visszaszorítható legyen a fosszilis tüzelőanyagok használata.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Az ENSZ szerint elkezdődött a katasztrófák kora

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Kanenori képe a Pixabay -en.

TOP 5