Skip to main content

(Szerkesztő megjegyzése: Az Egészségtelen a menza: mit tehetünk? c. cikkünkre lehet válasz az alábbi híranyag.)

Változott a nyári gyermekétkeztetési program, az alapanyagok egy része nem utazhat negyven kilométernél többet, azaz helyi termelőktől kell a települések konyháinak megvásárolni.

Mióta elindult a nyári gyermekétkeztetési program, Hajdúszovát minden évben részt vesz benne. Idén már minden általános iskolás diáknak tudnak meleg ebédet adni, mondta Bak Gézáné, a hajdú-bihari település jegyzője. Június 22-től ötven napon át, a vakáció végéig kapnak ebédet a gyerekek, ebben az évben háromszáz gyereknek jut így naponta egyszer főtt ételhez.

A központi költségvetésből erre a célra 6,6 millió forintot kap a település, mely teljes mértékben fedezi a költségeiket, sem az önkormányzatnak nem kell hozzá önrészt tenniük, sem a családoknak nem kell hozzájárulniuk.

A meleg ebéddel a hátrányos helyzetű gyermekeket segítik, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők kapják. Ezeknek a gyerekeknek a 80-90 százaléka halmozottan hátrányos helyzetű, mondta Bak Gézáné.
Hajdúszovát jegyzője szerint idén nehezebb volt pályázni, mert szigorítottak a nyári gyermekétkeztetési program feltételein. A támogatási összeg harminc százalékából az alapanyagokat negyven kilométeres körzeten belüli kistermelőktől vagy mezőgazdasági vállalkozótól kell beszerezniük.

(Forrás: Híradó.hu, Kossuth Rádió)

Forrás: http://veddamagyart.info/eletmod/3370-nyari-menza-helyi-termekekbol

TOP 5