Skip to main content

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Agrármarketing Centrum (AMC) Nonprofit Kft. szervezésében egy hónapig számos helyszínen ingyen lehet kóstolni a magyar dinnyét.

A kóstoltatásban több multi is részt vesz, így például a Spar, az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Metro, valamint a CBA is. Az országos akcióra mindig változó helyszínek, illetve roadshow keretében július 19. és augusztus 20. között kerül sor.

hirdetés

A lista ide kattintva érhető el, illetve alább is megtekinthető.

A hazai dinnyetermelők üdvözlik a promóciós programot. Remélik, hogy a korábbi évek akcióihoz hasonlóan az idei kampány is segíti az ágazat további technológiai és piaci fejlődését, így hazánk rövid távon visszakerülhet a világ vezető dinnyetermesztő országai közé.

Idén görögdinnyét 5.600, sárgadinnyét 500 hektáron termesztenek hazánkban, előbbiből 240 ezer, utóbbiból 16 ezer tonna termés várható. Magyarország a 2000-es évek elején több mint 200 ezer tonnás kivitelével még a világ harmadik legnagyobb dinnyeexportőre volt.

Az elmúlt években hazánk mintegy 65 ezer tonna dinnyét exportált, ezzel már csak a 11-12. helyet töltötte be a világranglistán. A főbb célpiacaink jelenleg Németország, Lengyelország és Csehország. Magyarországon az egy főre jutó éves dinnyefogyasztás 15 kg körül alakul.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5