Skip to main content

A McDonald's nyolc pert indított az orosz Nyugdijalap ellen. Az orosz hatóság nem volt hajlandó elfogadni a dokumentumokat, amelyeket az amerikai gyorsétkeztetési lánc nyújtott be a dolgozóiról, így 2013 óta nem nőhetnek a McDonald's oroszországi munkavállalóinak nyugdíjbefizetései. A hírt az Izvesztyija című orosz lap jelentette.

A dokumentumokat a múlt év harmadik negyedéve óta nem fogadják el, ami "a McDonald's munkavállalói jogainak közvetlen megsértését jelenti" - idézte az Izvesztyija a McDonald's oroszorszgi leányvállalatának pr-igazgatóját, Szvetlana Poljakovát. Poljakova szerint az amerikai cég a dokumentumokat minden előírás betartásával terjeszti be a Nyugdíjalapnak.

Ám az orosz Nyugdíjalap képviselője kifejtette, hogy a felelősség emiatt a  céget terheli, mert a benyújtott dokumentumok többségénél hibákat észleltek, beleértve az alkalmazottak neveit és a a részükre befizetett összegeket is. A Nyugdíjalap már 2013-ban többször felhivta a McDonald's menedzsereinek a figyelmét a hibák kijavítására és új okmányok benyújtására, ám az amerikai cég nem teljesitette a kéréseket - állítják.

A RIA Novosztyi ismertette a Superjobs Research Center felmérését, amely szerint a válaszadó oroszok 62 százaléka támogatná az Oroszországban megnyitott McDonald's éttermek bezárását.

Forrás

Kép

 

TOP 5