Skip to main content

A minap oldalakat böngészve az alábbi ritka gyöngyszemre akadtam, melyet most megosztok a kedves olvasókkal. Már csak azért is, mert nem szoktam boltban hagymát venni, de más zöldséget, gyümölcsöt sem, így nem tudom, mi ott a portéka. Régóta kizárólag csak őstermelői piacokon vásárolok, legalább 20 éve, úgy is mondhatnám, azóta, mióta odafigyelek a korszerű és egészséges táplálkozás követelményeire. Tulajdonképpen ki se járok már a piacra, csak ha el akarom magam szórakoztatni egy kis alkudozással, hisz őstermelőim szinte mindent házhoz szállítanak, olyan régi az ismerettségünk, barátságunk.

Szemben a bolti vásárlással, ha lehet, mindenkit ilyen ismerettség kialakítására buzdítok, melynek révén garantált a minőség, ráadásul a termények vegyszermentesek. Ráadásul nem kell tölteni az időt a piacra járással, hisz előre egyeztetett időpontban kapom a szezonális zöldséget és gyümölcsöt. Egyszóval mindenki jól jár. 

De akkor lássuk az olvasói levelet:

"Vöröshagymát vettem, de magam sem gondoltam, hogy a hálón fityegő címke majdnem annyi információt hordoz, mint egy Dosztojevszkij regény és egy kvantumfizika tankönyv együtt. Nézzük csak! A címke alján kezdtem az olvasást, és megnyugodtam, hogy makói.

Ebben megerősített az 599-es vonalkód is. Aztán nézem, hogy a származási ország Németország. No, itt jönnek a rések a téridő kontinuumba, mert ez ugye valahogy nem kerek.

Lehetséges megoldások:

- Amíg én 2 percig nem figyeltem a híreket, elfoglaltuk Németországot. Értelemszerűen kiterjesztettük a vonalkódot a bekebelezett területekre. Ez jó hír.
- Németország elfoglalta Magyarországot. Ez már nem annyira jó hír, ha csak nem akar bennünket pillanatok alatt a saját szintjére felhozni, persze a maximális szuverenitásunkat megőrizve.
- Németország csak Makót foglalta el.
- Makó lett a németországi hagymaimport központja, miután a zseniális makói hagymát spekulációs céllal felvásárolta Soros György és a kínai kormány.
- Makó átkerült egy féreglyukon keresztül Németországba. Ez a város tehát egy multidimenzionális határfelületen van. A hagyma pedig itt is van, meg ott is van, német is, meg magyar is, hasonló, mint Scrhödinger macskájának az esete.
- Az extrém sikeres 599-es vonalkódot megvette Angela Merkel, cserében kifizette Magyarország államadósságát, 13 jövendőbeli magyar kormány vagyon kótyavetyélését is előre letudva.

Lehet persze, hogy a fentiek közül egyik sem fedi az igazságot... :)"

Forrás: https://www.facebook.com/tudatosvasarlokegyesulete?ref=stream

TOP 5