Zöldségtermesztés a temetőben, esetleg a buszmegállóban...ez az új trend?

Kissé különösnek tűnhet zöldségeket ültetni a temetőben, esetleg a buszmegállókban, mégis pontosan ez történt Todmorden városában, Yorkshire-ban.

Az asszonyok rebarbarát,  mángoldot és egyéb zöldségeket kezdtek ültetni a legkülönbözőbb helyeken, mint pl. a buszmegállókban elhelyezett városi tulajdonban levő virágládákba, az állomáson, a temetőben, az iskolaudvaron, az orvosi rendelők előtti kertben.

Nem titkolt szándékuk az volt, hogy tettükkel másokat is inspiráljanak, azaz hogy a város lakói is ott ültessenek különböző zöldségeket, ahol csak tudnak. Pl. a hátsó kertben, a balkonon, az irodájuk előtt, stb.

E forradalmi projekt nevet is kapott: Incredible Edible Todmorden, amit talán úgy lehetne fordítani, hogy hihetetlen, de Todmordenben minden ehető.

Ez a projekt segített a település élelmiszer termelésében és ellátásában, és nem utolsósorban ezen termények hozzáférhetővé váltak minden polgár számára.

Természetesen nagy összefogásra volt szükség, így a farmerek, üzletek, iskolák, és lényegében az egész közösség aktívan közreműködött a terv megvalósításában.

Mostanában Todmorden színes képet nyújt az arra látogatóknak, hiszen zöldségek és gyümölcsök nőnek mindenfelé, sőt a város virágágyásai is a közösség gyógynövny és zöldség termesztésének színhelyévé vált

 

Béer.

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu