Skip to main content
Johnson & Johnson hintőpor rák halál

A kép csak illusztráció (Forrás: Wikimedia)

A Johnson & Johnson 2023-tól világszerte leállítja a talkumalapú hintőpor gyártását

Perek sokasága

A vállalat több tízezer perrel néz szembe, mivel sokak szerint a termék rákot okozhat.

hirdetés

A Johnson & Johnson jövőre az egész világon leállítja a talkumalapú hintőpor értékesítését 

– írja a Fox Business a társaság csütörtöki bejelentése alapján. A vállalat 2020-ban már beszüntette a termék eladásait az Egyesült Államokban és Kanadában.

AZ 1886-BAN ALAPÍTOTT JOHNSON & JOHNSON ELLEN MINTEGY 38 EZER PERT INDÍTOTTAK DAGANATOS MEGBETEGEDÉSEK TÚLÉLŐI, AKIK AZT ÁLLÍTJÁK A TERMÉKBEN TALÁLHATÓ TALKUMPOR AZBESZTET TARTALMAZOTT, ÉS EZ IDÉZTE ELŐ A MEGBETEGEDÉSÜKET.

A talkumot a földből bányásszák, és az azbeszthez közeli lelőhelyeken található, mely utóbbiról régóta ismert, hogy rákot okoz.

A vállalat egyébként továbbra is tagadja a vádakat. Érvelésük szerint a termékük évtizedeken át rendszeres tudományos tesztelésen esett át, és megkapta a szabályozói jóváhagyásokat.

EZEK A VIZSGÁLATOK PEDIG – ÁLLÍTJÁK – MEGMUTATTÁK, HOGY A TALKUM BIZTONSÁGOS, ÉS HOGY A TERMÉKÜK NEM TARTALMAZ AZBESZTET, ILLETVE NEM OKOZ RÁKOT.

A Johnson & Johnson októberben létrehozott egy leányvállalatot LTL Management néven, és ehhez rendelte a talkummal összefüggő követeléseket. Mivel azonban a leányvállalat azonnal csődöt jelentett, így ezzel a cégnek sikerült szüneteltetnie a függőben lévő pereket.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Vegyszert eszünk, gyógyszert iszunk

Forrás- A nyitókép csak illuszráció, forrás: By Raysonho @ Open Grid Scheduler / Scalable Grid Engine - Own work, CC0, - wikimedia

TOP 5