Skip to main content

naturkozmetikadmEz év májusától kiemelt bolti felületen kezeli natúrkozmetikai termékeit a dm−drogerie markt. Ezzel fokuszáltabbá válik választékában a termékkör, amelyet az üzletlánc hangsúlyosabbá tesz az eladótérben − mondta Kanyó Roland, a dm szortiment- és PR-menedzsere.

A dm−drogerie markt a drogériák közül a legszélesebb termékpalettát kínálja az ellenőrzött környezeti gazdálkodásból származó termékekből. Jelenleg 350 natúrkozmetikai termék kapható a hálózat üzleteiben.

A dm 2002-ben kezdte forgalmazni kereskedelmi márkás termékként az Alverde natúrkozmetikai termékcsaládot Magyarországon. Az első évben 24 termék szerepelt a választékban. Zömében arckrémekkel és arcápoló termékekkel indítottuk el ezt a termékkategóriát − mondta Kanyó Roland −, majd a piac fejlődésével egyenes arányban folyamatosan bővítettük a kínálatunkat. Hozzátette, az Alverde márka jelenleg minden nagyobb szépségápolási kategóriában − hajápolás, tusfürdő, testápolás, dekorkozmetika, szájápolás, deo, férfi arcápolás, lábápolás, babaápolás − megtalálható. Az Alverde dekorkozmetikai választékát 2008-ban kezdte forgalmazni a drogérialánc, s a trendeket követve szezonális ajánlatokkal, az üzletekben másodlagos tálcás kihelyezésekkel egészítik ki az alapszortimentet. A natúr dekorkozmetikai termékeket olyannyira jól fogadta a dm vásárlóközönsége, hogy 2011-ben jelentősen bővült a választék.

Új piaci bevezetés: Alverde napozótermékek

A natúrkozmetikai termékválaszték alapkoncepciójában a "szépség és egészség" a fő irány, a drogérialánc azonban hangsúlyt helyez a fenntarthatóságra, amelyet megjelenít a szortimentstratégiájában. Üz­let­láncunkban egyre több a tudatos vásárló, aki a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével előállított termékeket keresi − fogalmazott Kanyó. Emellett egyre több érzékeny bőrű és allergiára hajlamos vásárló van, számukra alternatívát kell biztosítani − tette hozzá −, így az Alverde idei egyik újdonsága a napozó-termékcsalád.
A drogérialánc 2010 májusában kezdte bővíteni kiemelt üzleteiben Weleda, Natuderm és dr. Scheller termékekkel natúrkozmetikai és organikus termékválasztékát. Eddig minden termék a saját árucsoportjában került kihelyezésre, májustól azonban egy speciális zöld polcelválasztóval tesszük még hangsúlyosabbá vásárlóink felé a natúrkozmetikai választékot − mondta Kanyó Roland.

Nemzetközi tanúsítvány az Alverde részére Natúrkozmetikai minősítést csak azon termékek kapnak, amelyek nem tartalmaznak szintetikus tartósítószereket, illatanyagot, színezéket, állati eredetű (kivéve kárminok, méhviasz, selyemprotein, gyöngykivonat) és ásványi olaj alapú összetevőket. A dm−drogerie markt saját márkája, az alverde NATURKOSMETIK termékeken fel van tüntetve az ellenőrzött natúrkozmetikumok nemzetközi lógója, a NaTrue. A NaTrue egy nemzetközi standard, amely világszerte felismerhetővé teszi a tanúsítványt az egységes logón keresztül. Minden új ellenőrzött Alverde termék már az új NaTrue logót viseli. A NaTrue tanúsítvány mellett a legtöbb termék a Vegan-jelzést is magán hordozza, ami garanciát jelent arra, hogy a termékek semmilyen állati eredetű anyagot nem tartalmaznak. Általánosságban pedig minden Alverde termékre igaz, hogy állatkísérletek mellőzésével készül.

Forrás: napi.hu

TOP 5