Skip to main content

 

A német cég bejelentette, hogy sikeresen befejezték az ötüléses Lilium Jet első tesztszakaszát, így egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy 2025-ig bevezessék ezeket a járműveket – írja a CNBC.

A Lilium Jet óránlént akár száz kilométeres sebességre is képes.

hirdetés

Az első tesztet májusban hajtották végre, akkor a gép függőlegesen felszállt, rövid ideig lebegett, majd pedig leszállt – nyilatkozta Remo Gerber, a cég kereskedelmi igazgatója, hozzátéve, hogy azóta több száz tesztrepülést végeztek.

A Lilium Jet repülő taxit egy földi pilóta irányítja, két párhuzamos szárnnyal, valamint 36 villanymotorral van felszerelve,amiket nagy szögben lehet mozgatni a fel- és leszálláskor.

A vállalat számára a jelenlegi legnagyobb kihívás a hatósági engedélyek megszerzése, valamint a gyártási kapacitás növelése lesz.

A cég egy új, 3 ezer négyzetméteres gyárat nyitott München központjában, és további létesítmények építését tervezi.

A vállalat tervei szerint olyan szoftvert dobnak majd a piacra, amivel a fogyasztók úgy hívhatják magukhoz a gépeket, mint egy Uber autót.

Példának felhozták, hogy egy Manhattan és a JFK nemzetközi repülőtér között repülés hat percbe telne és mintegy 70 dollárba (20 ezer forint) kerülne. De a gép által megtehető távolságot 300 kilométerre szeretnék növelni.

A TechCrunch legfrissebb jelentése szerint a Lilium folyamatosan egyeztet lehetséges befektetőkkel, hogy miként juthatnának 400-500 millió dolláros befektetéshez.

A társaság eddig mintegy 100 millió dollárt gyűjtött olyan támogatóktól, mint a kínai Tencent, vagy a londoni kockázati-tőke befektető, az Atomico.

Emellett persze más cégek dolgoznak repülő taxik gyártásán és forgalomba helyezésén, köztük az Uber, a Boeing és az Airbus is.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás -  Nyitókép: Lilium

TOP 5