Skip to main content
okosotthon kulcsrakeszhaz.hu

 A 21. században a technológiai innováció mindenütt jelen van, és ez alól otthonunk sem kivétel. Az intelligens otthoni rendszerek lényege, hogy automatizálják és távolról irányítsák a háztartás több elemét, segítséget nyújtva ezzel a mindennapokban.  

Loxone okosotthon rendszer legfontosabb funkciói

Nem attól lesz okos az otthonunk, mert beszereztünk egy intelligens villanykapcsolót, ennél sokkal átfogóbb rendszerben kell gondolkodni, akár már a családi ház tervek felrajzolása közben is. A kulcsrakészház.hu tervezői minden modern megoldásra nyitottak, és segítséget nyújtanak az okosotthon megtervezésében is. 

A Loxone fő funkciói közé tartozik a világításvezérlés, a hőmérséklet-szabályozás, az árnyékolás, a biztonsági berendezések, amelybe beletartozik az automata riasztó, de a füstjelző is, a multimédia és különféle energetikai megoldások is.

A Loxone előnyei és hátrányai

A Loxone egy osztrák vállalat, amely erős szakmai háttérrel és sokéves tapasztalattal rendelkezik a smart otthonok piacán. Szinte minden célra van saját fejlesztésű eszköze, az időjárás-állomásoktól kezdve a kaputelefonokon át az autós töltőkig. Továbbá előnyként említhető meg az is, hogy programozási felületük az egyik legjobb a piacon, bár a konfigurációs felület meglehetősen összetett és igényel némi gyakorlást.

A zárt rendszernek megvannak a maga hátrányai, mivel a nagy konkurens gyártók számos nagyszerű megoldást kínálnak, de sajnos ezek nem vagy csak nehezen integrálhatóak. A felhasználói felülete nem túl modern megjelenésű, és a sokféle, néha bonyolult programozási lehetőségek a laikusok számára már-már zavaróak lehetnek. Ez azt jelenti, hogy sokféleképpen lehet elvégezni egy feladatot az optimális beállításhoz, sok esetben szakemberre lehet szükség. Az Apple például ennél egyszerűbb kezelőfelülettel rendelkezik.

Azoknak ajánlott mégis beépíteni egy ilyen rendszert, akiknek a működés számít, és nem zavarja őket, hogy időnként a lakásukban felbukkan a programozó. 

A Loxone rendszer tervezése

Az okosotthon rendszer kiépítésénél elengedhetetlen a pontos tervezés, mivel azt a háztartás mindennapi rutinjához kell igazítani. 

Ezért először a kivitelező céggel konzultációk történnek, amelyek során felmérik az igényeket és a rendszerben rejlő lehetőségeket. Ezt követően a kiválasztott funkciólistának megfelelően elvégzik a műszaki tervezést. 

Az árajánlat elfogadása után indul meg a telepítés és a programozás, és hat hónappal később elvégzik a rendszer optimalizálását, amely a kialakult szokásokat is figyelembe veszi.

Az okosotthon születhet passzióból azok esetében, akik odavannak a kütyükért, vagy kényelemből, de hasznosságból is: például, ha van egy nyaralónk, ahol nem fordulunk meg minden nap, ennek a rendszernek köszönhetően sokkal nagyobb biztonságban és komfortban tarthatjuk.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5