Skip to main content

A lakberendezés során gyakran alkalmazunk rejtett konnektorokat a praktikusságuk miatt. Ez nem véletlen, hiszen az otthonunkban számos olyan helyiség akad, ahol nemcsak egy, hanem több ilyen csatlakozóra is szükség lehet. 

A rejtett konnektoroknak a konyhában is ott a helyük

A rejtett konnektorokat a Berior webáruházban kapható konyhablokkok esetében is lehetőségünk nyílik beépíteni. Ez az igény érthető is, hiszen a konyha azon területek egyike, ahol sok elektromos kisgépet kell egy időben működtetni. Ez kivitelezhetetlen lenne több konnektor használata nélkül. 

A konyhatervezés és általában a lakberendezés során megoldandó feladat ezen csatlakozási pontok megfelelő elhelyezése. A konyhai kisgépeknél plusz szempont a hozzáférhetőség is – vagyis az, hogy mindig elérhető távolságban legyenek, mert csak így lesz valóban kényelmesen használható az adott munkaterület. 

Fontos, hogy ne csak praktikus, hanem esztétikus is legyen!

A praktikum mellett azonban kiemelt figyelmet kell kapjon az esztétika is: ezért terveznek rejtett konnektorokat a konyhába. Ezen típusok, más néven süllyeszthető konnektorok nagyon hasznos megoldásnak számítanak, melyek sok előnnyel rendelkeznek, ezekről az alábbiakban még szó lesz.

Ezekkel az elektromos kimenetekkel leggyakrabban a konyhákban vagy az irodai helyiségekben találkozhatunk. A pultba, az asztalba belesüllyedve helyezkednek el, ezáltal rendezett felületet garantálnak.

A süllyeszthető konnektorok előnyei

Lássuk, hogy milyen előnyöket tartogat az alkalmazásuk:

  • Helytakarékosak: a konyhában lényeges a munkaterület maximális kihasználása, így a munkapult azzal a területtel is bővül, amit a rejtett konnektorok használatával sikerül megspórolni.
  • Könnyen beépíthetőek a konyhaszigetbe.
  • Biztonságosak – nem jelentenek veszélyforrást akkor sem, ha a konyhai környezetben kiborul, kiömlik valami. Minimalizálni tudják a víz vagy bármilyen folyadékkal történő érintkezés veszélyét, így még biztonságosabb környezetet teremthetünk általuk a sütéshez-főzéshez.
  • “Technológiabarát” az alkalmazhatóságuk: az ételek készítéséhez egyre több elektromos eszközt használhatunk, szinte végtelen a sor, s ezek üzemeltetéséhez esztétikus megoldást jelentenek a rejtett konnektorok, amelyeket akár USB-csatlakozóval, sőt akár vezeték nélküli töltési lehetőséggel is testre lehet szabni.
  • Bármilyen stílushoz könnyen illeszkednek – ami nem nehéz, hiszen, amikor nem használjuk őket, akkor nem is látszódnak.

A rejtett konnektor nagyon jó példa arra, hogy egy kis innovációval miként lehet a legoptimálisabban kihasználni a teret. A beépíthető konnektorok azonnal kéznél vannak, amikor szükséged van áramforrásra, vagy ha a telefonodat szeretnéd feltölteni.

Vásárolj te is süllyesztett konnektort és építsd be a számodra legmegfelelőbb helyre, ami lehet egy konyhapult, egy konyhai munkalap vagy egy íróasztal. A felbillenős, a kihúzható vagy az elforgatható változatok valamelyikével praktikus megoldásra lelhetsz.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5