Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

A lánykérés után elkezdődhet a lázas készülődés és bizony menetközben kiderülhet, hogy módot kell, hogy keressünk, az esküvői költségek egyre növekvő számait hogyan tarthatjuk elfogadható szinten. Az egyik spórolási lehetőség, ha az esküvői dekoráció elkészítését magunkra vállaljuk. Ehhez kínálunk, néhány praktikus ötletet. Garantáltan senki sem fogja észrevenni, hogy nem profik alkották a dekorációtokat. 

A legfontosabb elem a virág

Természetes, hogy az esküvő dekoráció egyik legfontosabb eleme a virág. Egy vastagabb tű és damil segítségével csodás virágfüzéreket készthettek, amelyeket aztán bárhonnan lelógathattok, a mennyezetről vagy körben a függönykarnisokról, ahogyan a helyszín adottságai lehetővé teszik. A virágfejek lehetnek akár száraz vagy selyemvirágok is. Ha a szertartás a szabadban lesz, akkor a virágeső az erre a célra készült állványokról nyűgözheti le az érkező vendégsereget.
A teremben kijelölhettek egy helyet ahol hosszú füzérekkel díszített fotósarok adhat remek hátteret a szép fotókra vágyóknak. Ezt a megoldást elsősorban romantikus, bohém hangulatú esküvőkhöz ajánljuk. Számos ötletet és tanácsot találsz az esküvőddel kapcsolatosan az
Esküvőparty blogban.

Kreatív és csodaszép

Olcsó és mutatós dekoráció készülhet konzervdobozokból, amit betekerhettek madzaggal vagy szalagokkal, amelyeket ragasztópisztollyal rögzíthettek. Vintage stílusú esküvőkön remekül mutat, de akár egy rusztikus stílusú pajtaesküvőn is lenyűgözhetitek vele a vendégeket. Az élő virágok csodásan mutatnak benne, de a selyem vagy szárított virágok is remekül dekorálnak.

Tündérek földje

A kerti esküvőknek van egy utolérhetetlen bája. Ha olyan szerencsések vagytok, hogy lehetőségetek nyílik egy nagy kertben tartani az esküvőtöket és a kertet nagy fák díszítik, akkor ez kiváló alapot ad a dekorációhoz. A fákról lógassatok le színes virágfüzéreket arra ügyelve, hogy ne legyen 3-4 színnél több. Itt is érvényes, hogy a kevesebb, néha több és egy fán belül egy szín több árnyalatát használva lenyűgöző hatást érhettek el.

A megunhatatlan lampionok

Egyszerű és mégis lenyűgöző díszek a lampionok, amelyeket bármilyen méretben felhasználhatsz. Jól mutat, néhány nagyobb méretű selyemszalagra fűzve, az aprók pedig keretezhetik a táncteret vagy a fotósarkot. Ha beilleszthető az esküvői dekor hangulatába, akkor sokszínű vagy mintás lampionokat is használhattok, amelyek akár saját kézzel is készülhetnek.

A gyertyaláng mentén

Zsibvásárokon vagy a nagymama garázsában biztos akad néhány régi viharlámpás, amibe remekül mutatnak a nagy fehér gyertyák. Kívülről szalagokkal és virágokkal dekorálhatók. Szabadtéri esküvőn fákról is lelógathatjátok őket, persze ügyelve a tűzbiztonsági szabályok betartására, de az asztalokon is csodásan fognak mutatni. Nappal is lenyűgöző látványt nyújtanak, de ha besötétedik és a gyertyákat is meggyújtjátok, romantikus hangulatot teremt. Vintage stílusú esküvőn telitalálat lehet, de megfelelő kiegészítőkkel bohém stílusú esküvőn is megállja a helyét.

eskuvoparty.hu

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Scott Webb képe a Pixabay -en.

Sajtóközlemény

TOP 5