Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

A strandon napoznak februárban a horvátok, olyan meleg van, adott erről hírt február 16-án a hirado.hu, illetve 17-én az RTL is. 

Nemrég arról lehetett a sajtóban olvasni, hogy majd 30 fokot mértek Spanyolországban, így egyre többen keresték fel decemberben a tengerpartot, hogy ott hűsöljenek.

hirdetés

Nos, úgy látszik, a horvátok is csatlakoztak a hispánokhoz, így a múlt hét végén egyre többen mentel el strandolni, hogy napozzanak vagy akár a vízben fürödjenek.

Aggasztó a nyárias idő

Mivel a napokban rekordhőmérsékletet, 24 fokot mértek Horvátországban, sokan úgy gondolják, ez igen aggasztó körülmény, hisz ha így változik, melegszik az időjárás, nyáron hosszabb hőhullámokra is lehet majd számítani, azaz elviselhetetlenné válhat a hőség.

Az RTL-in ide kattintva videó is megtekinthető a fürdőzőkről.

Ebben a rövid videóban arról is hírt kaphatunk, hogy Spanyolországban 3 hete 28 fokot mértek a félsziget egyes részein, így a strandokat, mint decemberben, ismét felkeresték a hűsölni vágyók.

Portugáliában valamivel kevesebbet mutatott a hőmérő nemrég, „csak“ 24 fokot.

Tendencia a világon

A klímaváltozás következtében az egész világon melegebben kezdődik, kezdődött a 2024-es év, derül ki a hírekből, hisz január volt az eddigi legmelegebb hónap a korábbi évekhez képest.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Decemberben a spanyolok a tengerparton hűsölnek, olyan meleg van

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Borissey képe a Pixabay -en.

TOP 5