Skip to main content

 

Amerikából egy új mozgalom indult el a fiatalok körében amelynek lényege, hogy a lehető legtöbbet spóroljanak, a félretett pénzzel pedig már 40 éves koruk előtt nyugdíjba tudjanak menni és jó életszínvonalon tudjanak élni.

Ezek a fiatalok úgy takarékoskodnak, hogy például nem költenek fűtésre, drága ruhákra, többen bérelnek egy lakást és gyakorlatilag csak azért esznek, hogy ne haljanak éhen.

hirdetés

A New York Postnak nyilatkozó 36 éves Daniel ügyvédként dolgozik Manhattanben és évi 270 ezer dollárt keres. Ennek ellenére nem él fényűző életet, hanem New Jersey-ben lakik, hogy elkerülje a magas New York-i adót, elmondása szerint pedig alig költ élelmiszerekre, főleg rizst és babot eszik.

Emellett még télen sem fűt, hanem helyette több rétegnyi ruhát pakol magára, a munkába pedig ugyanabban a zakóban jár.

Mindezt azért teszi, hogy még fiatalon visszavonulhasson, ez pedig működik, hiszen három év múlva, 39 évesen nyugdíjba mehet, összesen 400 ezer dollárnyi megtakarítással.

A pénzügyi függetlenség névre keresztelt mozgalom egyáltalán nem új, hiszen már egy 20 éve meglévő ötletről van szó, azonban az ezredfordulós generációt kifejezetten érdekli a spórolj sokat és vonulj vissza korán életmód.

Szintén ennek a mozgalomnak a tagja volt a 28 éves korában 2 millió dollárnyi megtakarítással visszavonult J.P Livingston.

A pénzügyi szektorban dolgozó Livingston az első állásában 100 ezer dollárt keresett évente, és elmondása szerint ennek 70 százalékát félre tudta rakni.

Egy ismerősével közösen bérelt lakást és csak használt bútorokat vásárolt.

Egy tanulmány szerint, amely 600 amerikai dollármilliomost kérdezett meg, a gazdagok többsége rendkívül spórolós volt a kezdetekben, sokan ennek köszönhetik azt, hogy később milliomosokká váltak.

Az egyik közös tulajdonságuk az volt, hogy egyikük sem költött fölösleges dolgokra, mindig félretettek a fizetésükből és próbáltak mindenért a lehető legkevesebbet fizetni.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kacsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5