Skip to main content

 

Időnként fel-fel bukkannak olyan vállalatok a világban, amelyek egész iparágakat forradalmasítanak.

Elég, ha arra gondolunk, hogy az autógyártásban mekkora úttörő volt a Ford, vagy hogy az Apple hogy változtatta meg a mobilhasználatunkat, vagy hogy akár a Facebook mit tett az emberek közötti kommunikációval. Most a CNBC 50 startupot gyűjtött össze, amelyek olyan innovatív technológiákkal robbantak be, ami könnyen a következő Facebookká vagy Apple-é teheti őket. Ez nekik jó, a világnak is jó, a versenytársak azonban nem örülnek neki.

hirdetés

50. Snapchat

A selfie-imádók kedvenc alkalmazása, aminek köszönhetően a felhasználók okostelefonon küldözgethetnek egymásnak képeket. A különlegessége, hogy 10 másodperc múlva eltűnnek a képek és videók, így felelőtlenül lehet bármit küldözgetni. A céget 2011-ben alapított Evan Spiegel és Bobby Murphy, eddig 848 millió dollárnyi forrást kalapoztak össze. 

49. Nextdoor

A Nextdoor szomszédoknak kínál közösségi szolgáltatást, olyan embereket jelenít meg a hálózatban, akik a környezetedben élnek

48. Qubole

A négy éve alapított cég a big data és a cloud computing területét forradalmasítja. Szolgáltatásként big data-megoldásokat kínál, egyfajta önkiszolgáló platformot az ügyfeleinek, akiknek így nem kell kiépíteni hozzá a hardveres infrastruktúrát. Olyan ügyfelei vannak, mint a Pinterest, vagy az angol nyelvű "gyakorikérdések", az Answers.com. 

47. Spotify

A Spotify az egyik legnépszerűbb internetes zenehallgató szolgáltatás, 60 millió aktív felhasználója van világszerte, ebből 15 fizetős. Eddig 538 millió dollárt kapott befektetőktől, köztük a Goldman Sachstól, a Coca-Colától és a Fidelity Ventrues-től. 

46. Narrative Science

A céget 2010-ben alapította Stuart Frankel, eredetileg a Chicago-i Northwestern Egyetem kutatási projektje volt. Egy mesterséges intelligenciával dolgozó platform, ami a nyers adatokból könnyen olvasható és értelmezhető szöveges értékeléseket készít.

45. Draftkings

A fantáziasportok világába kalauzolja a felhasználókat a 2011-ben alapított Draftkings, az oldal a felhasználóknak lehetővé teszi, hogy valódi pénzből csapatokat alapítsanak, valódi játékosokból, akikkel végül megmérkőzhetnek. Természetesen mindezt virtuálisan.

Az IBISWorld becslései szerint 2017-re egy 1,7 milliárd dolláros piaccá nőheti ki magát. A cégben többek között a Disney is fantáziát látott, aki áprilisban 250 millió dolláros befektetést vitt véghez a vállalatban.

44. Nutanix

A 2009-ben alapított cég adattárolási szolgáltatásokat nyújt, egyszerűbb, integrált adatközpontjaival. A vállalatot az Oracle egykori informatikai mérnöke alapította.

43. Birchbox

A két hölgy által alapított Birchbox különleges szolgáltatást nyújt a havi 10 dollárért előfizető, mintegy 1 millió ügyfelének. Havonta egyszer szépen csomagolt dobozokat küld szét a felhasználóinak, ami 4-5 darab, szépségápolási termék mintáját tartalmazza. Azt, hogy ki mit kap, a felhasználó profilja és preferenciái alapján állítja össze. 

42. Impossible Foods

El tudod képzelni a hús nélküli és sajt nélküli sajtburgert? Patrick O. Brown eltudta. A biokémia professzora az élelmiszergyártást reformálná meg, például a növényi alapú "húsokkal" és sajtokkal. Első terméke, az "Impossible Burger" jövőre debütál az Egyesült Államokban. 

41. Twilio

2007-ben alapították és eddig 110 millió dollárnyi tőkét gyűjtött össze a szoftverfejlesztő cég, ami a kommunikációban segít ügyfeleinek, többek között az Ubernek, az Airbnbnek, a Home Depotnak és a Wal-Martnak is. A cikk itt folytatódik...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: Europress / Getty

TOP 5