Hiába hoztak rá külön törvényt, az OMV-kutakon létesült Spar Express üzletek továbbra is nyitva lesznek vasárnap – a boltokat a kutat üzemeltető vállalkozó viszi majd, vagyis fittyet hánynak a vasárnapi zárva tartás kötelezettségére.

A kormány ugyan nem engedne több kiskaput, mégis létesülnek. Kedden megjelent a vasárnapi zárva tartási törvényhez kapcsolódó várva várt végrehajtási rendelet is. Ebben azonban csak technikai részleteket szabályoznak, tulajdonképpen feleslegesen.

hirdetés

Az OMV úgy értelmezi a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény március 17-én elfogadott módosítását, hogy az továbbra sem tiltja meg az olyan OMV töltőállomások shopjainak nyitva tartását, amelyeken megjelenik a Spar emblémája, így azok az említett módosítás hatályba lépését követően vasárnapokon is nyitva tartanak -mondta a Világgazdaságnak Wilfried Gepp, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Az OMV Hungária Kft. tulajdonában lévő 169 üzemanyagkút közül 165 rendelkezik üzlettel, amelyeket magyar kisvállalkozások üzemeltetnek. Az ilyen OMV-boltba betérő vásárlót ugyanaz a kisvállalkozás szolgálja ki üzemanyag-vásárlás és egyéb, nem üzemanyag-jellegű termék, például élelmiszer vásárlása esetén. Ugyanakkor jelenleg 8 OMV shop működik Spar emblémával, és további kilenc helyszínen folynak átalakítások ebből a célból.

Azonban - mutatott rá Wilfried Gepp - a Spar Magyarország Kft.-nek nincsenek üzletei a cég töltőállomásain, hanem a kutat üzemeltető vállalkozó árusítja a Spar termékeit is. Így az OMV shopok Spar emblémával ugyanakkora területen, ugyanabban az épületben működnek, mint korábban. A boltok a fő, de nem kizárólagos beszállítója a SPAR Magyarország Kft., és ez nem érinti a tulajdonosi és üzemeltetői struktúrát - hangsúlyozta.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu