Skip to main content

 

Nem tudja, hol fog mostantól vasárnaponként bevásárolni? Segítünk a megoldásban, vagy az újabb boltok felkutatásában.

A családok védelmében hozott törvény kiskapuja kimondja, hogy a kisboltok nyitva tarthatnak, ha családtagok vagy maga a tulajdonos dolgozik aznap.

hirdetés

Kapkodták az utolsó napokban a fejüket a boltosok, nem csoda, ha nehezen tudják követni, vajon végül nyitva tarthatnak-e március 15-től vasárnaponként. Az utolsó pillanatban is jelentettek be elemi változásokat:

 

  • a világörökségi területekre vonatkozó kivételt is eltörölték,
  • lehet, hogy a benzinkutakra költöző kisboltok sem tarthatnak nyitva vasárnap (ellentétben a shopokkal, ahol üzemanyagot is lehet venni, meg marha drágán ételt).
  • A kivételek eltörlésével ott tartunk most, hogy azok a kis üzletek tarthatnak nyitva, ahol a tulajdonos vagy családtagjai dolgoznak.
  • Fontos tudni, hogy nem csak vasárnapra vonatkozik a törvény, hétköznapokon is csak 6 és 22 óra között lehetnek nyitva az üzletek, ezen túl csak a tulajdonos vagy családtagjai dolgozhatnak.

Segítségül azoknak, akik már elvesztették a fonalat, hogy hol fognak tudni bevásárolni vasárnaponként. Ide kattintva érhető el a térkép, mely mutatja, hol lesznek nyitva boltok a hét utolsó napján is, illetve a cikk is itt folytatódik tovább. 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5