Skip to main content

 

Meglepetten olvastuk a hírt, miszerint nyitva lesznek Tesco áruházak vasárnaponként az országban, hiszen mindenki úgy emlékezett, mind be lesz zárva ezentúl a hét utolsó napján. 2, azaz kettő Tesco mégis nyitva lesz vasárnaponként március 15-e után - értesült a Pénzcentrum.

209 Tesco-áruházból mindössze 2 lesz nyitva vasárnaponként március 15-e után - tudtuk meg az áruházlánc sajtóosztályától.

hirdetés
 

Ezek a Tesco-áruházak lesznek nyita vasárnaponként:

  • Szerencs (Gyár u. 40.)
  • Sátoraljaújhely (Kazinczy F. u. 105.)

Ezek a boltok azok, amelyek a mentességet kapott területen találhatók, így ezek az üzletek március 15-e után is nyitva lesznek vasárnaponként, és egész héten 0-24 órás nyitva tartással üzemelnek majd.

Ez azt jelenti, hogy 207 áruház zárva tart majd vasárnaponként. Március 15-e után ezek az áruházak a korábban megszokott és a törvény, illetve a helyi szabályok által meghatározott reggel 6 óra és este 10 óra között várják a vásárlókat - tudatta a Tesco. Úgy tudjuk, a szerencsi és a sátoraljaújhelyi áruházak azért lehetnek nyitva, mert mindkét város a Tokaji Történelmi Borvidék része, így világörökségi területnek számítanak. A jogszabály szerint a világörökségi területen található boltok kivételt képeznek, így nyitva tarthatnak vasárnap is. A sátoraljaújhelyi Tesco egyébként különösen kedvelt célpontja a bevásárlóturistáknak: az áruház mintegy 1,5 kilométerre található a város határátkelőjétől, a vásárlók jelentős része általában közeli felvidéki településekről érkezik.

Frissítés! Ahogy ez a cikk megjelent, rá pár napra a parlament meghozta azt a jogszabályt, ami által már az eddigi két kivétel se maradhatott fenn, így ezek az áruházak is zárva lesznek. Hogy hol lehet ezentúl vásárolni, arról ez a cikk számol be.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5