Skip to main content

A húsvéti nyulak fele és a kis csibék több mint háromnegyede nem éli meg a Pünkösdöt. Az újdonsült gazdák közül ugyanis a többség nem alkalmas a felelős állattartásra. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy sokszor meggondolatlanul vásárolnak ajándékba házi kedvenceket. Van, hogy pénzügyileg nem tudják biztosítani az állat megfelelő tartását, de sok esetben a megfelelő környezetet kialakítása is nehézséget okoz.

Az OzoneNetwork csütörtöki Egyenlítő című műsorának vendégei, az Orpheus Állatvédő Egyesület képviselői az állattartás szabályozásának törvényi alapját szorgalmazzák. Elképzeléseik szerint a jegyzőknek kellene egy élettani, környezeti felmérés után eldönteni, hogy ki alkalmas állattartásra. Az állattartási jogot pedig elvehetnék azoktól, akik nem megfelelően tartják kedvenceiket vagy illegális szaporításra adják a fejüket.

A törvény megalkotása azért is szükséges, mivel az állatkereskedések által felvásárolt 100 állatból átlagosan 30 elpusztul. Hiába terjed a felelős állattartás híre, a kereskedések anyagi érdekeik miatt sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős gazdákhoz kerülhetne. Az állatvédők továbbá azt is megemlítik, hogy a jövőben a haszonállatoknak ugyanannyi jogot kellene biztosítani, mint a házi állatoknak.

Ha esetleg nem tudja megnézni az OzoneNetwork Televízió adását, megtekintheti a filmet a honlapon, http://ozonenetwork.hu/ozonenetwork/o3/20120417-egyenlito-allatok-ajandekba.html, a csatorna weboldalán.


OzoneNetwork Televízió

www.utajovobe.eu honlapunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 10-kor kezdődő, és másnap 9-kor ismétlődő Egyenlítő című műsorában.

TOP 5