Skip to main content

Egy elsőfokú ítélet letöltendő szabadságvesztésének örül az egykori műsorvezető, és hiába tűnik nagyon furcsának, ez az érzés nem gonoszságból fakadTornóczky Anita és a többi lelkes állatvédő szinte nem is kaphatott volna szívet melengetőbb karácsonyi ajándékot, mint egy fontos és pozitív üzenetet hordozó bírói ítéletet.

A Tetovált Állatmentők két éve egy budai félkész házból a rendőrség segítségével mentettek ki egy kutyust, akit a ház első emeleti erkélyén találtak kihűlve, saját ürülékébe, vizeletébe fagyva, a szerencsétlen pára mozdulni sem tudott.

A szomszédok etették, csak tőlük kapott szeretetet, be is fogadták volna, de a gazdája, a vádlott nem adta. Szerinte a kutya jól érezte magát. A férfi első fokon letöltendő szabadságvesztést kapott.

"Ahhoz képest jó az ítélet, hogy a férfi nem aktív állatkínzó, de véleményem szerint még ez is kevés. A törvény lehetővé tenne sokkal szigorúbb ítéletet is, és remélem másodfokon ilyen születik majd, nem enyhébb"örömködött Anita, aki az Állatvédőrség egyik arca, szóvivője.

(Szerkesztő megjegyzése: Az ítélet, ha jogerőssé válik, precedenst teremthet, de ettől még nem várható oly hamar a joggyakorlat egységesülése, ahogy azt az állatvédők szeretnék. Mindenesetre bármely ügyben hivatkozhat ezentúl az ügyészség erre a döntésre, így ez mégis csak mérföldkőnek számít. Be kell azonban várni a másodfokú döntést.) 

Forrás: http://www.life.hu/legykepben/20121218-tornoczky-anita-egykori-musorvezeto-az-allatvedorseg-szovivoje-egy-allatkinzo-.html?source=hirlevel

TOP 5