Skip to main content

A technikai tudást könnyű megszerezni, azonban stratégiai módszereket, gyakorlati példákat, tapasztalatokat nehezen találni, főleg Magyarországról. Ezen változtat ez a könyv. 20 olyan esetet mutat be, amelynél a különböző cégek sikerre vitték a kommunikációjukat a közösségi médiában, és üzleti hasznot is hozott jelenlétük a Facebookon. Ha eddig csak gondolkodtál azon, hogyan érdemes nekikezdeni, vagy újabb ötletekre van szükséged az eredmények növeléséhez, akkor ez a könyv Neked szól! Használd ügyesen a leírt eseteket, tanulj más sikereiből, hibáiból, és legyen a te céged a következő sikersztori!

A siker tanulható

Lévai Richárd az üzleti eredményeket szállító közösségi marketing specialistája. 1999 óta foglalkozik online marketinggel, a közösségi média vállalati megoldásaival pedig már 2007-ben is szerzett tapasztalatokat. Rendszeresen hívják konferenciákra előadni, a saját tréningjei általában idő előtt betelnek, Facebooktippek.hu blogján két éve nyújt segítséget az olvasóknak a téma technikai és stratégiai kérdéseiben. Gyakran kérik tanácsát kis- és nagyvállalatok mellett ismert médiaszemélyiségek is. Az elmúlt évek során több száz kampány, weboldal és céges Facebook-oldal sikeres kivitelezésében segédkezett. A közösségi marketing üzleti lehetőségeiről gyakran kérdezik véleményét olyan médiumok, mint az Index.hu, a Kossuth rádió vagy a Népszabadság.

Olvasás utáni tapasztalatok

”Éppoly értékes ez a könyv, mint Nagymamám tortalap receptje. Nem abból tanultam meg sütni, mégis sokkal többet megtudtam belőle a ”hogyan?”-ról – hovatovább: az életről -, mint a praktikus kézikönyvekből. Lévai Richárd 20 sikersztorin keresztül mutatja be a Facebook kínálta lehetőségek kihasználhatóságát, elemzi a hibákat, kiemel, rendszerez a tőle megszokott alapossággal és szakértelemmel.

Tudja jól, hogy a sikeres Facebook kommunikáció egy kreatív folyamat eredménye, melyhez sokkal inkább nyújthat fogódzókat a példák minél szélesebb körű felvonultatása az útvesztőkkel együtt, mint alapelvek táblára karcolása. Utóbbiak sztorik nélkül üres frázisok lennének. Sokkal jobb a könyv, mint az Antoine de Saint-Exupéry-idézet (a könyv elején).”

Bukovenszki Emőke

”Hiánypótló ez a könyv, hiszen nem arról szól, elméletben mit lehet tenni a Facebookon, hanem bemutatja, mások hogyan értek el sikereket – nemcsak mindenféle marketinges mutatók terén, hanem konkrét, forintosítható módon. Csak ajánlani tudom azoknak, akik a Facebookon bármilyen céges kommunikációban gondolkodnak.”

Berényi Konrád, online marketing tanácsadó, Onlinemarketing.hu Kft.

”A könyv nagyszerű esettanulmányokat tartalmaz az utóbbi idők legsikeresebb facebookos kampányaiból. Az ilyen történetekből lehet a legtöbbet tanulni. Valójában ezeket a példákat tanítani kellene… Fogom is!”

Fülöp Zoltán, PR-tanácsadó, az Edutus Főiskola Online marketingképzésének online PR oktatója

”Lévai Richárd könyve 20 friss, sokunk által ismert, átélt Facebook-kampányba enged betekintést. A szerző nem ereszti el az olvasók kezét, összegzésekkel, a tanulságok összefoglalásával biztosítja, hogy a könyv ne csak szórakoztató, de hasznos is legyen.”

Pécsi Ferenc, online kommunikációs szakértő

”Félve vettem kezembe a könyvet, mert ebben a felgyorsult világban a Facebook napról napra változik. Ami tegnap igaz volt, mára elavultnak tekinthető. Richárd könyvének olvasása közben ez a félelmem teljesen elszállt. A legnagyobb magyar esettanulmányok felvonultatásával olyan jellegű könyvvel bővült a marketing szakirodalom, amely magasabb szintre emeli a gyakorlati tudást.”

Kondor Albert, marketing tanácsadó

”Elképesztő a kreativitás, amivel ezek a cégek a lehetetlenből és a nehéz terepből sikersztorit kovácsoltak. Izgalmas volt látni, hogy ezek a történetek nem csupán arról szóltak, hogy látod, tartsd be az aranyszabályokat és fantasztikusan sikeres leszel, hanem arról is, hogy milyen sokféle, olykor meglepő pluszt lehet hozzátenni ezekhez az aranyszabályokhoz.”

Mucsi Melinda, Marketing-ügyintéző, Cser Kft.

Forrás: http://mtro.hu/kultura/magyar-sikersztorik-a-facebookon-kozossegi-kalandozasok/

TOP 5