kakaovaj

Ez a krém azért készült, mert az első igazán napos, meleg hétvégén sikerült az egész családnak jól leégni pusztán azáltal, hogy napközben sétáltunk. Szerettem volna valami gyulladáscsökkentő, hűsítő és fájdalomcsillapító krémet. A fényérzékeny vadrózsaolaj miatt csak éjszakára használható, vagy olyankor, ha nem mentek napra! Nagyon jól bevált és a gyerekek is szívesen kenegetik magukat vele, mert az illata hasonlít egy általunk nagy népszerűségnek örvendő mentolos csokira…

 

Hozzávalók
40 gr kakaóvaj
20 gr sheavaj
7 ml kamillás olaj (olívaolaj alapú)
4 ml vadrózsaolaj
2 ml argánolaj
2-3 csepp borsmenta illóolaj

Elkészítés

A kakaóvajat meleg vízfürdőbe állított edényben felolvasztom. Ha szereted a csokis illatot, finomítatlan kakaóvajat használj! Miután felolvadt, beleteszem a sheavajat (nem szabad nagyon melegnek lennie, mert "grízes" lesz!), keverem, amíg az is felolvad. Ezután belecsorgatom a vadrózsaolajat, kamillás olajat és az argánolajat. A legvégén hozzáadok 2-3 csepp borsmenta illóolajat. Én a habverőmre csak az egyik szárat teszem fel, azzal jól elkeverem az egészet. Ezután hideg vízfürdőbe állítom az edényt (a vizet jégakkukkal is hűtöm) és folyamatosan keverem a habverővel az egész masszát. A folyamatos keverés fontos, mert az így hűtött vízben kb. 1/2 perc alatt megszilárdul a krém. Szobahőmérsékleten is szilárd marad, de a kezedben, vagy a bőrödön nagyon gyorsan olvad, könnyen kenhető.

Írta : WASHITA

Forrás: http://lukreciakencei.hu/recept/testapolas/borapolas/testapolok/kakaovajas-testapolo

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu