Skip to main content
hot-bedding hot-desking Ausztrália spórolás bérleti díj

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Ausztráliában egyre népszerűbb a hot-bedding, írja a Business Insider, mely lap egy melbourne-i egyetemista lánnyal készített interjút

Mint ismeretes, az üzleti életben sok vállalat alkalmazza a hot-deskinget, azaz az íróasztal megosztását.

hirdetés

Elég tehát egy kisebb irodát bérelni, olyat, ahol napközben egy alkalmazott dolgozhat, aki, ha végzett a munkával és elment haza, átadhatja a helyét, az íróasztalát a kollégájának, és így válthatják egymást heteken, hónapokon vagy akár éveken át.

Ez a megoldás jelentős költségmegtakarítást eredményez a bérleti díj vonatkozásában, amire egyre több cég figyel oda.

Az íróasztal megosztásának a mintájára a bérelt lakásban lévő ágy is megosztható, ezért Ausztráliában egyre több fiatal alkalmazza a költségkímélő megoldást, a statisztikák szerint az egyetemisták 3 százaléka él már a lehetőséggel, számuk várhatóan nőni fog.

A lapnak nyilatkozó egyetemista lány elmondta, hogy egy olyan sofőrrel együtt vette ki a lakást, aki éjszaka dolgozik, így míg ő az egyetemen tanul, a sofőr alszik az ágyban, éjszaka pedig fordítva.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha a férfinek pihenőnapja van, adódhat egy kis bonyodalom, ilyenkor azonban a sofőr a munkahelyén alszik egy raktárban.

Nem csak Ausztráliában hódít az ágybérlet, Kanadában is egyre több hirdetés jelenik meg, hisz az infláció miatt ott is nagyon drága, sok fiatal számára egyszerűen megfizethetetlen a lakhatás, így egyre népszerűbb a hot-bedding.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Ahogy betöltötte a 18-at, az anyja rögtön bérbe adta neki a saját szobáját

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Engin Akyurt képe a Pixabay -en. 

TOP 5