Skip to main content
Google Maps ház elhomályosítás

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Egyre többen kérik a házuk elhomályosítását a Google Maps-től, nyilván nem véletlenül, adott erről hírt a Ladbible.

A technika rohamosan fejlődik

Egész utcákat lehet úgy bebarangolni a Google Maps segítségével, hogy közben láthatóvá válnak már az apróbb részletek is.

hirdetés

Bár a keresőóriás magától kitakarja a járókelők arcát vagy a parkoló autók rendszámtábláját, a családi ház elhomályosítását külön kérni kell tőle.

Biztonsági okok

A legtöbb tulajdonos biztonsági okból kéri az intézkedést, de az okok között szerepel még a magánélet védelmének a megőrzése is.

Mi a teendő?

Androidon és iOS-ben még ugyan nem működik a rendszer, de ha beléptünk a Google Maps-be, csak be kell írnunk a keresőbe a lakcímünket. Ezután kattintani kell a Report a problem felületre, ahol körbe kell határolnunk a házunkat. A Google rákérdez, hogy miért van szükség az intézkedésre, így válasszuk az elhomályosítást (Request blurring) az otthon egyidejű megjelölésével (My Home), egyben hivatkozzunk a biztonsági okra. Végül a Google kérni fogja a mail címünket. Ha mindezen túl vagyunk, el lehet küldeni a kérelmet.

A Ladbible még kiemeli, hogy a kérelem végleges állapotot eredményez, azaz később nem lehet kérni az eredeti állapot helyreállítását.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Elrejtett a Google térképe egy orosz szigetet?

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Pexels képe a Pixabay -en.

TOP 5